RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Prognoza meteo iunie pentru începutul verii! Iată cum va fi vremea în următoarea perioadă

Prognoza meteo iunie. A început sezonul cald. Anunţul autorităţilor referitoare la relaxarea care începe de pe 1 iunie a fost aşteptat de milioane de romani. Totuşi, metereologii nu ne dau multe motive de bucurie, cel puţin pentru primele zile din lună.

În prognoza meteo se arată faptul că sezonul cald va începe cu puţin soare. Meteorologii explica, într-o informare meteo, faptul că în primele zile din iunie vremea va fi instabilia şi se vor semnala cantităţi însemnate de apă. Progronza meteo vizează toată ţara şi e valabilă până miercuri, 3 iunie 2020, ora 23.00.

Prognoza meteo  iunie! Prima zi de vara va aduce ploi şi descărcări electrice

Veşti bune nu prea apar, cel puţin în prima zi de iunie. Meteorologii semnalează faptul că, pe 1 iunie, la prânz, vor fi perioade cu descărcări electrice, grindină, vijelii, adverse. Atenţionarea este pentru jumătatea de nord a ţării, iar seara se va transpune şi în regiunile sudice Conform meteorologilor, cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 30l/mp.

Dacă în zonele de şes, vremea va fi ploioasă, în zonele montane se vor semnala ninsori şi lapoviţă. Temperaturile vor fi cuprinse între 13 grade Celsius până la 22 de grade Celsius în sud şi vest.

  

Prognoza meteo iunie! Vremea se va răci accentuat, iar furtunile se vor face simţite în mai multe zone ale ţării

În următoarele zile, vremea se va răci considerabil. În mai multe zone ale ţărilor vor apărea furtunile, iar cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 30l/mp. În mai multe zone vo fi şi precipitaţii mixte. La mijlocul săptămânii, temperaturile vor urca spre 27 de grade Celsius, dar atmosferă va continua să fie instabilă. Vor fi averse și descărcări electrice în vestul și nord-vestul țării, iar vântul va sufla cu putere în zonele montane înalte și în timpul ploilor. În București, temperaturile nu vor trece de 21 de grade Celsius. După prânz, vor fi averse, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Sute de români au ajuns din weekend în Vamă Veche

În Vama Veche, relaxarea a început încă de duminică. Zeci de oameni au făcut plajă cu o zi înainte să aibă voie. Pentru prima săptămână a lunii iunie, în stațiunile de pe litoral au fost făcute 10.000 de rezervări.

De la 1 iunie sunt redeschise terasele, plajele și se reia transportul internațional rutier și feroviar. Se pot organiza concerte în aer liber și competiții sportive. În toate aceste cazuri trebuie respectate însă reguli stricte. Duminică au fost înregistrate 7 decese și 124 de îmbolnăviri. Este cel mai mic număr de noi cazuri de infectare după data de 26 martie. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că ultimele informări privind evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus în România arată o pantă descendentă.

BZI

Related posts

Ciucă: România va fi şi pe mai departe susţinătorul hotărât şi vocal al Chişinăului privind agenda europeană

Redacția

B1TV se delimitează de clubul de presă înființat de Cozmin Gușă și Roșca Stănescu și infirmă că e membră, după ce Bobby Păunescu a anunțat că a înregistrat televiziunea în club ”în calitate de fondator, acționar și mandatar”

Redacția

Prefectura București a convocat Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă după ce a constatat mai multe nereguli la locurile de joacă din Capitală

Redacția
Încarcă...