RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alegeri Parlamentare 2024. Câți români ar vota cu PSD, potrivit ultimului sondaj INSCOP. Pe ce loc se află AUR, în preferințe

Chiar dacă nu a fost bătută în cuie data alegerilor parlamentare, românii au fost chestionați în legătură cu preferințele lor. Potrivit unui sondaj INSCOP, realizat la comanda news.ro, aproape 30% dintre cei chestionaţi au declarat că ar vota cu PSD la alegerile parlamentare, 18,9% exprimându-se în favoarea PNL, iar 14,7% pentru AUR.

Procesul de votare se anunță unul „fierbinte”. FOTO istock

Procesul de votare se anunță unul „fierbinte”. FOTO istock

Potrivit sondajului, partidul SOS România, al Dianei Şoşoacă, ar obţine peste 6 procente, situându-se peste pragul electoral de 5% necesar intrării în Legislativ. 64,2% dintre respondenţi afirmă că în mod sigur vor merge la vot.

  

Pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că ”sigur nu” vor merge la vot şi 10 ”sigur da” vor merge la vot, 11.1% dintre români au ales 1, 0.9% au ales 2, 1.5% au ales 3, 0.4% au ales 4, 5.7% au ales 5, 3.9% au ales 6, 2.6% au ales 7. 4.2% indică 8, 4.8% 9 şi 64.2% indică 10. 0.7% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Intenţia de vot la alegerile parlamentare

Intenţia de vot la alegerile parlamentare 2024 raportată la respondenţii care îşi exprimă preferinţa pentru un partid din listă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rusia a preluat fabrica Toyota din Sankt Petersburg

Redacția

Favoritul numărul doi, eliminat în semifinalele ATP Delray Beach

Redacția

Singapore vrea să țină infractorii periculoși în închisoare pe termen nedefinit după ce își execută pedepsele

Redacția
Încarcă...