RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

AEP a implementat un sistem de management anti-mită. Câte partide sunt înregistrate la Tribunalul București

Un sistem de management anti-mită a fost implementat în cadrul Autorităţii Electorale Permanente, printr-un proiect al cărui scop este „creşterea transparenţei, eticii şi integrităţii”. Toni Greblă, șeful AEP, a precizat că în prezent sunt înregistrate, cu acte în regulă, 248 de partide.

Autoritatea Electorală Permanentă a implementat un sistem anti-mită Foto: gov.ro

Autoritatea Electorală Permanentă a implementat un sistem anti-mită Foto: gov.ro

Toni Greblă, președintele AEP, a transmis că proiectul ce urmărește creșterea transparenței în cadrul instituției, va putea verifica modul de finanţare a partidelor politice. În ceea ce privește componenta de etică și integritate crescută pe care o aduce proiectul, în urma implementării acestui sistem a crescut gradul de profesionalizare a celor mai mulţi dintre salariaţii AEP.

  

În cadrul unei conferințe de presă, Toni Greblă a declarat că în ultimii ani s-a înregistrat o tendinţă de finanţare a campaniilor electorale din surse interne, dar şi externe din partea „unor grupuri de interese nelegitime sau care nu ar avea ce să caute în această ecuaţie”, potrivit AGERPRES.

„Ieri aveam 248 de partide politice înregistrate la Tribunal, în Registrul special al partidelor politice. Cifra este în dinamică şi săptămâna asta vom atinge pragul de 250 de partide.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Nauru rupe legăturile diplomatice cu Taiwanul

Redacția

Câinii fără carnet de sănătate nu vor putea fi scoşi la plimbare

Redacția

GALERIE FOTO Orașul distrus. Cum arată Harkovul după 20 de zile sub bombardamentele neîntrerupte ale rușilor

Redacția
Încarcă...