RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Admiterea de toamnă la „Cuza“ începând de azi: 3 zile de înscrieri, 800 locuri la buget

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi va organiza admiterea de toamnă între 5 şi 7 septembrie. De luni, absolvenţii bac-ului de toamnă, dar şi cei care doresc să urmeze un program de mastersau de licenţă pot să îşi depună dosarele la cele 15 facul­tăţi ale instituţiei de învăţământ superior.  

În total, UAIC scoate toate locurile de la buget rămase libere în urma admiterii din vară -392 la buget pentru ciclul de licenţă şi 445 de locuri la buget pentru master.

Anul acesta, doar Facultatea de Drept nu mai scoate locuri la admiterea din toamnă fiindcă le-a ocupat deja pe toate în sesiunea precedentă, atât la licenţă, cât şi la master. Pentru licenţă, mai sunt două facultăţi care nu organizează concurs de dosare sau altă formă de admitere – Educaţie Fizică şi Sport şi Informatică.

  

Există un număr de cinci locuri la buget care au şi bursa asigurată scoase pentru candidaţii români din Repu­blica Moldova, patru la buget, dar fără bursă, şi 22 de locuri cu taxă. Pentru candidaţii de etnie romă sunt 19 locuri la buget, 11 la taxă, alocate la admitere doar pentru licenţă.

La nivel de licenţă, distribuţia locurilor rămase libere este relativ uniformă, existând un număr mai mare de astfel de poziţii la fa­cultăţile care reprezintă ştiinţe exacte, cât şi la cele care sunt mai mari şi au, prin urmare, şi mai multe locuri scoase la concurs.

Astfel, cele mai multe locuri rămase libere la buget sunt la Facultatea de Geografie şi Geologie – 72, urmând Facultatea de Fizică cu 68, Literele cu 53, Biologia cu 45, Chimia cu 38, Teologia Ortodoxă cu 30 şi Istoria cu 25.

Cele mai puţine locuri sunt la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice, unde doar cinci poziţii sunt scoase la concurs, la Facultatea de Matematică, unde au rămas doar opt locuri la buget, Fa­cultatea de Psihologie şi Ştiinţe Social-Politice, nouă, Facultatea de Eco­nomie şi Administrarea Afacerilor, 19, şi Facultatea de Teologie Romano-Catolică, 20.

De remarcat este şi faptul că FEAA are un număr mare de locuri rămase la taxă – 421 la învăţământul cu frecvenţă şi 130 la învăţământul la distanţă.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

“Detitularizarea” – luată în calcul ca sancţiune pentru profesorii care nu respectă regulile etice legate de meditaţii

Redacția

Doi elevi de nota 10 din Pașcani, alături de alți opt colegi din județ, vor fi premiați de E.ON România

Redacția

Patronatele din turism cer ca anul școlar viitor 2023-2024 să înceapă pe 18 septembrie

Redacția
Încarcă...