NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Prejudiciu de şapte milioane de lei din comerţul de maşini

Un tânăr păşcănean a fost obligat de judecători să plătească peste şapte milioane lei către bugetul de stat, prejudiciu pe care l-a creat prin tranzacţii cu autoturisme.  

Recent, magistraţii Tribunalului Iaşi au decis că Alexandru Botezatu (27 de ani), patron al firmei Valentino Automobile, se face responsabil de debitul înregistrat de companie la bugetul general al statului, după ce nu a furnizat actele lichidatorului judiciar al firmei. Societatea din Paşcani este dizolvată şi radiată încă din aprilie 2016, însă în urmă au rămas datoriile foarte mari către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi, neplătite deoarece Valentino Automobile nu avea bunuri valorificabile în patrimoniu. Cererea de atragere a răspunderii personale a lui Alexandru Botezatu a fost depusă atât de Fisc, cât şi de lichidatorul judiciar, însă judecătorii au admis-o doar pe cea a lichidatorului, deoarece demersul instituţiei publice în aceste condiţii nu îşi mai avea rostul.

„În motivarea cererii sale, reclamantul arată că pârâtul, fost administrator al societăţii falite, nu a predat lichidatorului judiciar documentele contabile şi activul patrimonial al debitoarei. Consideră că sunt întrunite condiţiile răspunderii speciale, raportul de cauzalitate fiind evident prin aceea că pârâtul, folosind bunurile şi sumele de bani ale societăţii în interes personal sau în interesul altei persoane, creanţele nu au putut fi achitate”, potrivit sentinţei prin care Tribunalul Iaşi a decis atragerea răspunderii patrimoniale. În completarea cererii lichidatorului judiciar, Fiscul a specificat că „starea de insolvabilitate este urmarea unei adminsitrări necorespunzătoare, care a determinat încetarea de plăţi şi prejudicierea creditorilor”. În luarea deciziei, judecătorii au ţinut cont şi de raportul cauzelor ajungerii firmei Valentino Automobile în insolvenţă, principalul motiv fiind chiar managementul defectuos al lui Alexandru Botezatu, care ar fi înfiinţat societatea „în vederea acumulării resurselor financiare în avantajul asociaţilor sau a administratorilor”, conform sentinţei care poate fi atacată în termen de 7 zile de la comunicare. 

Advertisements
  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

{jcomments off}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un tânăr din Pașcani susține că a fost bătut în scara blocului de polițiști

Marius Parteni

Inconştienţă la volan: RAR a prins 30 de şoferi din județul Iași care circulau fără frâne

Redacția

Vrei să devii polițist? MAI scoate la concurs peste 5.000 de posturi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site