NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Adio „Lapte și Corn” la Pașcani în actualul an școlar! Șefii Primăriei ar fi putut evita situația

Elevii unităților de învățământ din Pașcani au slabe șanse să beneficieze în acest an școlar 2018-2019, de programul  „Lapte și Corn”.  Asta au spus astăzi funcționării care s-au ocupat de procedura de demarare a licitației. Viceprimarul Gabriela Nedelcu a invitat  membrii comisiei care au parcurs etapele în vederea organizării licitație, pentru a explica care sunt motivele pentru care programul nu este funcțional.

 

 

Nedelcu a susținut că subiectul ar fi politizat. Membrii comisiei au susținut că nu a existat cadru legal ca licitația să fie organizată de Consiliul Local, atributul fiind al Consiliului Județean. Ei au recomandat ca licitația să fie organizată de instituția județeană. Dacă acest lucru nu se întâmplă, sunt mici șanse ca anul acesta programul „Lapte și Corn” să ajungă pe masa elevilor. De asemenea, în cazul în care de organizarea licitației se va ocupa Primăria Pașcani, nu este sigur că Guvernul își va asuma decontarea serviciilor. Hotărârea de Guvern care a fost publicată recent în Monitorul Oficial, asigură decontarea serviciilor doar pentru acest an.

 

Membrii comisiei economice din cadrul Consiliului Local nu au fost convinși de explicațiile primite, asta pentru că toate celelalte Primării din județ au organizat licitația. La finalul ședințe unii funcționari au susțin că au atras atenția primarului în luna octombrie, că administrația locală nu poate organiza licitația, solicitand ca instituția să atace în contencios administrativ hotărârea Consiliului Județean, care transfera către consiliile locale atributul organizării licitației. Astfel instituția județeană ar fi fost obligată să demareze procedurile. Primarul Dumitru Pantazi nu a agreat soluția.

 

Menționăm că la nivelul municipiului de acest program beneficiază în jur de 4000 de elevi. Președintele comisiei ce trebuia să pregătească licitația este viceprimarul municipiului.

 

 

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Atenție pe strada Grădiniței! Capacul unui cămin al societății de apă a cedat

Marius Parteni

Situaţie limită: un oraş întreg și câteva comune din Iași, fără apă din cauza secetei

Redacția

Primăria Pașcani și SCLEP, program normal în Ajunul Anului Nou

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site