RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentSănătate

 A fost inaugurată la Iași Clinica Veronica, primul spital social, cu servicii gratuite din România. Clinica se adresează persoanelor defavorizate afectate de boală, în special celor neasigurate

Proiectul centrului medico – social a fost inițiat de preotul Dan Damaschin, în memoria Veronicăi Popa, mamă a cinci copii, care a murit de cancer. Spitalul social se adresează persoanelor defavorizate afectate de boală, în special celor neasigurate.

La evenimentul inaugural desfașurat zilele trecute au fost prezente oficialitatile locale, dar si Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Î.P.S. Teofan, care a oficiat, împrună cu părintele Dan Damaschin și un sobor de preoți slujba de sfințire a unitătii medicale.

Părintele Dan Damaschin, cunoscut că ajută mii de copii şi mame în suferinţă, a construit, din donaţii, acest spital cu zeci de specializări, cu aparatură performantă şi chiar farmacie. Medicii de aici vor fi plătiţi din donaţii sau vor face voluntariat, iar oamenii în nevoie se vor putea trata gratis.

Unitatea medicală unică în România își deschide astfel ușile pentru persoanele din medii defavorizate sau aflate în nevoie.

  

Prin acest proiect, părintele Dan Damaschin, împreună cu voluntarii care îl susţin, îşi propune să ofere servicii medicale de calitate tuturor persoanelor care fac parte din categorii vulnerabile. În momentul de faţă, aproximativ 2.900 de mame şi 10.000 de copii beneficiază de ajutorul preotului misionar.

„Este vorba despre un centru medico-social unde oamenii sărmani, cu prioritate femeile însărcinate, mamele singure şi copiii vor avea acces la servicii medicale de înaltă calitate. Aceste persoane vor avea acces la tratament demn şi plin de bunătate, aşa cum fiecare merită când este în suferinţă. Vrem să venim în ajutorul persoanelor care nu au asigurări de sănătate, care nu-şi permit tratament şi investigaţii de specialitate. O mamă cu un copil, neasigurată medical, trebuie să fie tratată bine, iar acest lucru nu se întâmplă. Astfel, se ajunge la cronicizarea multor suferinţe, cum a fost şi în cazul Veronicăi”, a mai adăugat preotul din Iaşi.

Secția de imagistică, perla unității spitalicești

Spitalul are cinci niveluri şi va cuprinde toate specializările medicale, inclusiv aparatură de ultimă generaţie şi spitalizare de zi. Perla unităţii spitaliceşti este secţia de imagistică, spune preotul misionar din Iași.

„Aici avem cele mai valoroase aparate din clinică. Pachetul CT- RMN trece de 1 milion şi 400 de mii de euro. Dacă adăugăm şi ecografe 200 de mii de euro”, spune părintele Damaschin.

Doar clădirea a costat 800 de mii de euro, fiind donaţia unei singure persoane. Pentru reabilitarea ei, pentru a fi transformată din hotel în spital, au mai fost necesare încă 1,5 milioane de euro. Toţi banii au venit din donaţii.

Spitalul mai este dotat cu o cameră de recoltare analize, o capelă și o farmacie. Mai mult, pacientul va pleca acasă cu un diagnostic, tratament luat din farmacie și o masă caldă, toate primite gratis.

CLIC PENTRU VIDEO AICI –https://youtu.be/9NtVHVl_JSY?t=5

https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/veronica-primul-spital-social-din-romania-2339679.html

Consiliul Județean Iași – Iași County Council

Related posts

Noi măsuri de siguranță împotriva COVID-19 în spitalele ieșene

Redacția

Schimbarea la Față a Domnului (Video)

Redacția

Peștele din Dunăre, periculos pentru sănătate din cauza mercurului. Poate provoca afecțiuni neurologice și oncologice

Redacția
Încarcă...