RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

A fost clasat dosarul accidentului cu mașina lui Lucian Bode. O femeie din Polonia a fost rănită atunci

Dosarul accidentului de circulatie in care a fost implicat Lucian Bode, actual ministru de Interne, a fost clasat de Sectia Parchetelor Militare, au declarat surse judiciare.

In dosar era inceputa urmarirea penala in rem pentru vatamare corporala din culpa, precizeaza G4 Media. Dosarul a fost transmis la Parchetul Militar Bucuresti, dupa ce a fost declinat de Parchetul Judecatoriei Pitesti intrucat soferul e militar SPP.

Luni, 31 august, masina ministrului a circulat pe contrasens, incalcand linia continua, pe drumul dintre Valcea spre Pitesti. Autoturismul demnitarului a acrosat o alta masina, a unor polonezi, care circula regulamentar. Soferul SPP si o femeie poloneza au fost raniti usor.

Surse din Politie au explicat, pentru Digi24, ca accidentul s-a produs din vina soferului ministrului, care s-ar fi aventurat intr-o depasire neregulamentara. A avut nevoie de internare, iar politistii i-au retinut permisul. Ministrul Bode a primit ingrijiri medicale la locul accidentului, dar nu a avut nevoie de spitalizare.

  

„Imi cer scuze fata de toti cei care au avut de suferit in urma acestui nefericit incident. Demnitarul nu are dreptul sa-i spuna soferului sa mearga mai tare sau mai incet, sa foloseasca sau sa nu foloseasca semnalele acustice si luminoase, daca masina e echipata. Demnitarul ii transmite soferului destinatia si ora la care doreste sa ajunga. Soferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care il va urma si de ducerea in siguranta la destinatie a demnitarului. In astfel de deplasari nu exista «ne grabim», exista doar «ajungem in siguranta la destinatie».

Am permis de conducere de 28 de ani. Nu mi-a fost retinut niciodata pentru vreo abatere de la normele rutiere. Credeti-ma ca am depasit de mult 1 milion de kilometri la volan.

Intre Zalau si Bucuresti sunt 530 de km din care aproximativ 246 sunt autostrada. Incidentul s-a petrcut in jurul orei 18.00, cand mai aveam aproximativ 130 de kilometri pana la Bucuresti, din care 110 km pe Autostrada Pitesti-Bucuresti.

Le-am comunicat celor de la SPP ca destinatia finala este sediul Guvernului iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20.00. Nu aveam niciun motiv sa ne grabim.

Absolut toate deplasarile pe care le-am facut am stat pe bancheta din spate, unde am posibilitatea sa citesc, lucrez sau sa ma odihnesc. Niciodata nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP in zecile mii de kilometri parcursi, pentru un motiv foarte simplu: pana duminica au condus impecabil.

In momentele premergatoare incidentului, ma odihneam. Calatoream de 4 ore si jumatate.

Regret nespus acest incident. Voi continua sa ma deplasez dintr-un capat in celalalt al tarii, respectand regulile de circulatie pentru a intensifica implementarea marilor proiecte de dezvoltare a infrastructurii de transport de care Romania are atat de mare nevoie”, a afirmat Lucian Bode.

aktual 24

Related posts

Ambulanţă ricoşată într-un copac, în urma impactului cu o dubă, în Neamţ

Redacția

LIVIU DRAGNEA NU MAI VREA SĂ FIE PRIM-MINISTRU! Președintele PSD i-a șters de pe lista propunerilor pe Vasile Dâncu, Sorin Grindeanu, Mihai Fifor și Marius Nica

Redacția

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins excepțiile inculpaților din dosarul „AgroComplex”: s-a dispus începerea judecății!

Răzvan Grecu
Încarcă...