NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Protopopul Postolachi îi îndeamnă pe pășcăneni să respecte regulile sanitare și să aibă încredere în autorități!

 ”Să nu ajungă nimeni ca cei pe care eu i-am văzut în ultima săptămână, atât de înlăcrimați, atât de îndurerați în suflet, când soț și soție la diferență de 2-3 zile au trecut la cele veșnice și au fost înmormântați. Când părinți și-au înmormântat copii!”. Acesta este mesajul dureros, transmis de Pavel Postolachi,  protopop al Protopopiatului Pașcani, legat de condițiile sanitare prin care trecem cu toții, de înmormântările la care a participat, prin natura meseriei. Preotul a făcut un apel la populație să aibă încredere în autorități și să respecte regulile sanitare. Spitalul nu face abuz, respectă niște reguli stricte de protocol medical.  

Mulți sunteți înspăimântați, înfricoșați, nu știți ce hotărâre să luați pentru că iată, boala aceasta care este mult molipsitoare și mult vătămătoare aduce tristețe și moarte în rândul poporului român, și nu numai. Ne rugăm lui Dumnezeu, dar El vrea să fie în colaborare cu noi, dar și cu doctorul, și cu omul de știință din laboratoare, și printr-un medicament și toate cele necesare pentru a putea stăvili această boală grea și molipsitoare. Eu nu sunt specialist, doctor, sau om de știință. Nu știu ce se întâmplă în laboratoare sau cu vaccinul. Dar eu mai aud și vă rog și pe voi să mai ascultați pe cei care știu cu adevărat mult mai mult decât noi. Să nu ajungă nimeni ca cei pe care eu în ultima săptămână i-am văzut atât de înlăcrimați, atât de îndurerați în suflet, când soț și soție la diferență de 2-3 zile au trecut la cele veșnice și au fost înmormântați. Când părinți și-au înmormântat copii. Când familii întregi sunt devastate din cauza acestui virus. Prea multă înlăcrimare! Aveți grijă, primele semne pe care le simțiți, nu le tăinuiți! De aceea aveți fiecare medic de familie. Anunțați și pe preot să se roage pentru cei care sunt încercați de asemenea necazuri. Respectați, că nu sunt niște reguli care afectează credința noastră. Distanțare, mască, dezinfectarea mâinilor nu este greu. Sunt reguli simple! Să vă gândiți și la voi, și la cei din jur. Aveți libertate, nu v-o îngrădește nimeni. Dacă ați participa toți la aceste înmormântări grele și foarte îndurerate, și veți vedea acele lacrimi, vă spun că veți gândi altfel! Veți mai medita, analiza”, este mesajul transmis de protopopul Pavel Postolachi.

Din păcate, în Pașcani, dar și întreg județul Iași, incidența cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta. Astăzi, în municipiu, conform autorităților, incidența este de 5.26 cazuri la mia de locuitori, calculată pe ultimele 14 zile.

Cu un comportament responsabil, putem depăși o pandemie care ne costă pe noi toți, nu numai pe cei care se îmbolnăvesc, sau pe cei care trebuie să primească tratamentul medical, ori să respecte restricții!

  

Advertisements

Related posts

7 lucruri surprinzătoare despre ceai

Redacția

Numărul deceselor înregistrate din cauza gripei a ajuns la 81

Redacția

Posturi libere de asistent medical şi statistician la Spitalul Municipal Paşcani

Ema Roman
Încarcă...