NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

A fost aprobat tratamentul fără interferon pentru bolnavii de hepatită cronică C

 

 

La sedinta de Guvern ce a avut loc miercuri, ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiusi premierul Victor Ponta au declarat ca este aprobata noua terapie pentruhepatita cronica cu virusul C.

  

 

Terapia care urmeaza sa intre pe Programul National pentru Tratamentul Hepatitelor Cronice este novatoare, pentru ca asa cum arata studiile clinice, vindecarea este de peste 95 la suta, pana la 100 la suta, chiar si in stadii avansate ale bolii. Acest tratament va fi absolut gratuit pentru pacienti si se vor parcurge aceeasi pasi ca si la terapia standard pe care pacientii o utilizau pana in acest moment. „Se va face evaluarea functiei ficatului prin analize de laborator, dupa care se va decide daca pacientul se incadreaza in parametri pentru noua schema de terapie. In momentul de fata, aceasta se va acorda pacientilor care au afectata functia hepatica intr-un anumit grad, care este dat de modificarea parametrilor de laborator; de asemenea, vor fi reevaluati pacientii care nu au raspuns la tratamentul standard sau au prezentat reactii nedorite, motiv pentru care s-a impus intreruperea acestui tratament”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobat. 

Medicii recomanda persoanelor care se stiu a avea probleme cu ficatul sau o posibila contaminare cu visurul hepatic C prin transfuzii de sange, manevre chirurgicale sau stomatologice efectuate in conditii nesigure, sau tatuaje, sa se testeze pentru prezenta virusului hepatic C. „Terapia aprobata in aceste zile reprezinta o oportunitate deosebita pentru viitorul pacientilor cu hepatita cronica C”, a mai precizat medicul. Daca este sa analizam beneficiile terapiei, faptul ca nu este vorba de o terapie injectabila, ci de o administrare per os (pe gura) pe o perioada de numai 12 saptamani, sunt motive in plus pentru ca pacientii sa aiba toata increderea in acest nou tratament impotriva hepatitei cronice cu virus C.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

O femeie a născut tripleți la Maternitatea „Cuza Vodă”. Reacția tinerei mame i-a făcut pe medici să plângă

Redacția

De 8 martie, o femeie gravidă a fost bătută cu bestialitate

Ema Roman

Bilanț șocant: România ajunge aproape de pragul de 3.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore. Numărul deceselor a explodat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site