RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital nu a plătit niciun leu redevență în ultimele 9 luni, deși este obligată prin contract

Operatorul regional de apă și canalizare refuză să respecte obligațiile din contractul de delegare pe care le are către municipiul Pașcani. Mai exact este vorba despre plata redevenței datorate pentru folosirea rețelelor de apă și canalizare. ApaVital ar trebui să plătească trimestrial o sumă de bani pentru concesionarea serviciului, însă de mai bine de 9 luni de zile, refuză să facă acest lucru.

 

 

  

Operatorul consideră, în acest moment, că nu mai există niciun temei legal pentru a achita redevența către municipalitate, deoarece o hotărâre de Consiliului Local, 64/2015, prin care se stabilea cum vor fi folosiți acești bani, a fost anulată de către instanță.

Totuși, cum operatorul susține că, contractul de delegare mai este în vigoare, o prevedere din acest act îl obligă să plătească voluntar această redevență chiar și în lipsa unei facturi din partea Primăriei.

În mod ciudat însă, Consiliul Local nu a somat până acum operatorul să-și respecte contractul de delegare și să vireze banii datorați municipalități, aleșii PSD refuzând să voteze, în acest sens, un proiect al consilierului PMP, Sorin Olariu.

Menționăm că, legislativul local a dispus în 2015 ca ApaVital să plătească 1,9 milioane de lei anual pentru concesionarea rețelelor de apă și canalizare, iar o instanță judecătorească a stabilit definitiv și irevocabil că această sumă reprezintă cuantumul legal pe care Pașcaniul trebuie să-l încaseze ca redevență. Cu toate acestea, operatorul regional a refuzat sistematic să se conformeze și a achitat cu puțin peste o treime din această sumă.

 

Related posts

Proiectul de lege privind reducerea riscului seismic, adoptat de guvern

Redacția

RAGCL vrea să facă citirea și repartizarea consumurilor de apă acolo unde pășcănenii au ajuns la un acord cu ApaVital. Iată ce proiecte au fost discutate în ședința Consiliului de Administrație

Marius Parteni

Bucurie pentru cei mici! A fost deschis primul patinoar din Pașcani

Irina Gherasim
Încarcă...