RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

63 de cetățeni din cartierul Fântânele se opun amenajării cimitirului în zona caselor și proprietăților ce le dețin

Locuitorii din cartierul Fântânele care dețin proprietăți și terenuri lângă cel destinat amenajării cimitirului, au depus astăzi un memoriu la Consiliul Local și Primărie.

Un număr de 63 de persoane au semnat pentru acest memoriu, tabelul și nemulțumirile lor fiind depuse la registratura celor două instituții. Oamenii nu doresc amenajarea cimitirului în acea zonă din mai multe motive.

Iată care sunt nemulțumirile:

  

1. Terenul este situat în intravilanul orașului, într-o zonă cu multe case locuite, fiind direct învecinat cu case de locuit. Prin amplasarea în zonă intravilană are loc o îngrădire a drepturilor de proprietate familială prin impunerea de restricții urbanistice.

2. În această zonă casele de locuit au numeroase fântâni, iar acest cimitir ar duce la încălcarea drepturilor cetățenești din punct de vedere sanitar – veterinar.

3. În aceast zonă sunt izvoare de apă freatică, pârâul Fântânele, iar construirea cimitirului în această zonă ar crea probleme grave din punct de vedere al protecției mediului.

4. Tot în această zonă pe strada Grigore Ureche prelungire este amplasat un bloc de locuințe cu două nivele (care a aparținut fabricii de perdele) în care sunt familii cu mulți copii, iar lângă acesta este un iaz piscicol de acumulare, în care se varsă pârâul Fântânele.

5. Prin amplasarea cimitirului în această zonă, în care sunt multe case de locuit se va crea un mare disconfort și tulburare a condițiilor de trai a locuitorilor din zonă .

– se vor aduna cerșetori la praznice, pomeniri, înmormântări, etc., care vor lăsa multă mizerie – inclusiv dejecții umane (urină și fecale).

– se va crea un disconfort prin tulburarea liniștii și ordinii publice datorită cerșetorilor și organizarea înmormântărilor.

– în această zonă se vor aduna oameni ai străzii, cerșetori, care vor provoca diverse distrugeri în grădinile din zonă. 

Contactat telefonic viceprimarul Vasile Axinte spune că pentru amenajarea cimitirului va fi respectată legislația în vigoare.       

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

88 locuri de muncă disponibile în evidențele ALOFM Pașcani

Răzvan Grecu

Colonelul (R) Ioan Cotună Pantazi înmormântat cu onoruri militare: “Rămas bun nea Jenică”! (VIDEO)

Marius Parteni

Cursuri de calificare în domeniul apicol, legumicol, lucrător în creşterea animalelor şi cultura plantelor

Ema Roman
Încarcă...