NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Disputele din Primărie lovesc în contribuabili. Agenții economici așteaptă din martie contractele pentru a deschide terase. Hârtiile se plimbă dintr-un birou în altul prin Primărie. Poliția Locală a trecut la sancțiuni

Situație cum numai în municipiul Pașcani se poate întâlni. Documentele necesare pentru ca agenții economici să deschidă terase pe raza municipiului Pașcani, sunt plimbate prin Primărie pe traseul Compartimentul Patrimoniu, biroul secretarului Mircea Zuzan și invers. Aceasta este opinia viceprimarului Vasile Axinte.

 

Este vorba despre cele 15 cereri pentru deschiderea unor terase pe domeniul public. Dintre acestea 11 au fost depuse încă din luna martie, însă nici un agent nu a primit vreun răspuns până astăzi. Hotărârea de Consiliu Local 66/2014, privind aprobarea regulamentului de desfășurare a activitatilor comerciale in zonele publice ale municipiului Pașcani, a fost aprobată de peste o lună de zile, însă nici acest lucru nu a contat.

  

Astfel, comercianții nu au contract de închiriere sau autorizație de funcționare valabile pentru terase, iar cei care și-au făcut curaj și le-au deschis, au fost amendați de către polițiștii locali. Vorbim despre 3 agenți economici: Dolcini Cafe, Trandafirul, amendate cu câte 200 lei și SC Marianschi SRL amendată cu 500 lei.  Alte două societăți au fost somate de polițiștii locali, SC Miraj SRL și SC Nescafe Concept SRL, care până pe data de 9 iunie trebuie să prezinte documente prin care să ateste că terasele deschise au funcționat conform legii.

Regulamentul sus menționat, prevede faptul că ele ar trebui să fie deschise începând cu data de 24 mai, însă blocajul din Primărie ține pe loc agenții economici. Viceprimarul Vasile Axinte ne-a declarat astăzi faptul că nu are o explicație pentru situația de față și că răspunsul este la Compartimentul Patrimoniu sau la secretarul Mircea Zuzan.

”Problema este la Patrimoniu, plimbă contractele de la unii la alții, de la patrimoniu la secretar și invers. Explicația o găsiți la ei, nu la mine”, ne-a decalarat viceprimarul Vasile Axinte.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Elevii intră în vacanța intersemestrială

Redacția

Șefii E.ON, prinși de primarii din Iași. „Nu sunteţi doar emitenţi de facturi“

Redacția

Pintilie vrea să implementeze proiectul privind curățenia la subsolurile de bloc și face apel la cetățeni să se asocieze

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site