RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

232.722 de porci uciși până acum. Pesta a ajuns în 207 de localități din 12 județe

Pesta porcină africană evoluează în 12 județe, în 207 de localități, cu un număr total de 898 de focare (dintre care 13 în exploatații comerciale industriale, unul în abatorul aparținând unei ferme și unul într-o exploatație comercială de tip A) și 57 de cazuri la mistreți, informează ANSVSA. În total au fost eliminați 232.722 de porci afectați de boală.

  

În zona de N-V a României, boala evoluează în 3 judeţe, Satu-Mare, Sălaj şi Bihor, prezenţa virusului fiind confirmată în 13 localităţi. Au fost ucişi 1.375 de porci domestici şi au fost afectaţi 15 porci mistreţi.

În zona de S-E a României, boala a fost confirmată în 194 de localităţi, din judeţele: Tulcea, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Călăraşi, Ilfov, Buzău și Giurgiu. Au fost ucişi 54.296 de porci domestici din gospodăriile populaţiei, iar în 11 exploataţii comerciale de mare capacitate, o exploataţie comercială de tip A și în abatorul aparținând unei ferme, au fost ucişi 178.426 de porci.

Au fost afectaţi 42 de porci mistreţi.

articolul integral pe www.hotnews.ro

Related posts

ANRE: Este ilegal să obligăm furnizorii să livreze energie la cel mai mic preţ

Redacția

Nicuşor Dan, obligat de justiţie să cumpere 40 de tramvaie noi de la Electroputere Paşcani, după ce a anulat ilegal o licitaţie organizată de STB

Redacția

Premierul Ciucă: Prelungim compensarea preţului la carburanţi până la sfârşitul anului

Redacția
Încarcă...