RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Audieri în dosarul de la Tribunal al primarului Pantazi

Judecătorii de la Tribunal au amânat încă o dată procesul în care inculpat este şi primarul municipiului Paşcani, Dumitru Pantazi.

Judecătorii au decis ca următorul termen de judecată să aibă loc pe 10 octombrie, când vor fi audiaţi inculpaţii. În acest dosar, potrivit pro­curorilor anticorupţie, în anul 2011, Primăria Paşcani a derulat o licitaţie publică privind concesiunea unui teren de 15 metri pătraţi, care a fost câştigată de firma SC Perla Neagră SRL. 

  

 

Patronul acesteia, Emilian Oneaţă, împreună cu Vasile Bodnar şi arhitectul Alexandru-Dorin Curelaru, au depus la Primăria Paşcani o cerere pentru a obţine o autorizaţie de construire pentru un fast-food. În documentaţia depusă la Primărie se men­ţiona că terenul pe care avea să fie construit fast-foodul ar fi avut o suprafaţă de 36 de metri pătraţi, aspect fals, spun anchetatorii.

„În perioada 16.07.2012 – 11.02.2013, inculpatul Pantazi Dumitru, în calitate de Primar al Municipiului Paşcani, împreună cu inculpaţii Zuzan Mircea şi Prisecaru Ovidiu-Ciprian, în exercitarea atribuţiilor de serviciu au semnat o autorizaţie de construire, în condiţiile în care nu exista acordul scris, dat în formă autentică, de către proprietarii unei clădiri învecinate. Autorizaţia de construire a fost întocmită de către inculpata Serghiuţă Elena, cunoscând neregulile de mai sus, document ce a fost ulterior introdus în circuitul de semnare“, au precizat procurorii DNA.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

O nouă etapă parcursă pentru rezolvarea situației gazului metan din suburbia Gâștești

Răzvan Grecu

Săptămâna aceasta se va încheia licitația pentru reabilitarea drumului județean Heci – Iorcani

Marius Parteni

RAGCL vrea majorarea prețului de producție pentru energia termică. Pășcănenii nu vor fi afectați! Vezi de ce

Irina Gherasim
Încarcă...