RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

20 de elevi de la ŞCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ CENTRUL DE STUDII “Ştefan cel Mare şi Sfânt” PAŞCANI, au participat la un stagiu de mobilitate, in Grecia, insula Syros

În anul şcolar 2012-2013, ŞCOALA POSTLICEALĂ SANITARA CENTRUL DE STUDII „Ştefan cel Mare şi Sfânt ” PAŞCANI a câştigat proiectul de mobilitate LLP-LdV/IVT/2013/RO/246, din cadrul proigramului Învăţare pe tot parcursul vieţii, programul sectorial Leonardo da Vinci.

 

Proiectul “COMPETENTE ŞI ABILITĂŢI IN DOMENIUL ÎNGRIJIRILOR MEDICALE, PENTRU A FACILITA INSERŢIA ABSOLVENŢILOR PE PIAŢA MUNCII EUROPENE”  este finanţat în cadrul exerciţiului financiar Leonardo da Vinci 2013, valaoare grantului aprobat fiind de 56.940 euro şi este finanţat de Comisia Europeană, pe baza contractului încheiat între ŞCOALA POSTLICEALĂ SANITARA CENTRUL DE STUDII „Ştefan cel Mare şi Sfânt ” PAŞCANI, în calitate beneficiar şi ANPCDEFP.

  

Proiectul s-a derulat în perioada 17 noiembrie -7 decembrie 2013, în insula Syros, Grecia.

Grupul ţintă a fost reprezentat de un grup de 20 elevi din anul III  si II, ai unităţii de învăţământ, calificarea profesională Asistent medical generalist. Au efectuat practica în centrele Maistrali şi Kapi de îngrijire bătrâni şi în Spitalul Geniko Nosokomio din Syros.

Responsabilul de proiect, prof. Maria VATAMANU, precizează că prin acestă mobilitate s-a urmărit promovarea schimburilor de experinţă transnaţională în vederea creşterii adaptabilităţii viitorilor absolvenţi la spaţiul de muncă european şi însuşirea unor modele europene de bună practică în domeniul sanitar, în general şi al îngrijirii persoanelor în vârstă în particular.

Toti participanţii la mobilitate, au obţinut: paşaport lingvistic european, Certificat de competenţe profesionale şi un certificat Europass, prin care le sunt recunoscute, în Uniunea Europeană, competenţele dobândite în stagiul clinic.

Citește și {loadposition articlescategoryload} – Shortcut

Related posts

Concursuri organizate de Spitalul Municipal Paşcani

Ema Roman

Femeie gravidă, transportată de urgență la spital! A fost bătută cu bestialitate

Redacția

Noi cazuri de COVID-19 la Centrul de Servicii Sociale ”Mihail Sadoveanu” Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...