RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

12 cluburi din Centrul Iașului, amendate. Tragedia din Bucureşti a trezit autorităţile locale


Tragedia de la clubul „Colectiv” din Bucureşti a deschis sezonul amenzilor pentru cluburile ieşene. Autorităţile locale au dispus demararea de controale în cluburile, restaurantele şi barurile din oraş. 

 

 

  

 

Şedinţe şi discuţii cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) au avut loc atât la Prefectură, cât şi la Primărie, stabilindu-se planuri de măsuri. Comisii mixte formate din reprezentanţi ai Primăriei, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare, Poliţiei, Jandarmeriei şi alte instituţii cu atribuţii de control vor verifica în cursul acestei săptămâni îndeplinirea de către unităţile de alimentaţie publică a condiţiilor înscrise în autorizaţiile de funcţionare.

„În decurs de o săptămână se va trece în revistă dacă sau nu societăţile comerciale funcţionează în temeiul legii. Controalele se vor coordona de către Primărie, iar rezultatele ei vor fi aduse la cunoştinţa publicului. Vom face publice numele tuturor societăţilor care nu îndeplinesc condiţiile legii şi măsurile dispuse, astfel încât fiecare client să ştie unde merge. Vrem să prevenim apariţia unor situaţii similare cu ce s-a întâmplat la Bucureşti”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Controalele care vor începe astăzi vor demara însă cu stângul. Reprezentanţii IJSU nu au putut prezenta ieri o situaţie a localurilor existente în municipiu şi niciuna a sancţiunilor date până în prezent. Conform prim-adjunctului inspectorului şef al IJSU, colonelul Adrian Apostol, în cursul acestui an au fost controlate 12 cluburi din zona centrală a municipiului, toate fiind amendate.

Apostol nu a putut totuşi să le nominalizeze. Conform reprezentanţilor municipalităţii, numai de la începutul acestui an au fost deschise în oraş 150 de unităţi cu profil de alimentaţie publică. În plus, chiar Chirica s-a arătat circumspect cu privire la rezultatele controalelor. Astfel, atribuţiile inspectorilor diverselor instituţii şi posibilităţile de intervenţie sunt limitate, aceştia putând da amenzi sau dispune suspendarea activităţii, dar nu şi dispune închiderea unei unităţi.

În funcţie de rezultatele verificărilor din această săptămână, urmează să fie făcute propuneri de modificări legislative. „Există un vid de autoritate. Într-o situaţie, la un local de pe Sf. Lazăr, nu s-a putut intra în control. Au zis că e petrecere privată şi au încuiat uşa. Probabil vom face propunerea ca nerespectarea condiţiilor de avizare şi funcţionare să fie tratată ca o infracţiune. Rău este şi că dacă se dispune suspendarea activităţii şi refuză să se conformeze, nu ai ce-i face. Doar îi mai dai o amendă. A fost majorat cuantumul amenzilor, dar ele se contestă şi tot aşa”, a conchis Chirica.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bacău: Percheziții domiciliare pentru combaterea traficului de droguri (Foto)

Redacția

Accident mortal la Târgu Frumos în timp ce fugea de poliție (Video)

Redacția

Declarația pe proprie răspundere: Ce trebuie să faci dacă ai luat amendă!

Redacția
Încarcă...