RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cum îi puneau beţe în roate autorităţile din Focşani celui mai mare arhitect român, Ion Mincu – de câte ori şi-a dat demisia

Unul dintre cei mai mari arhitecţi români, Ion Mincu, a fost în două rânduri angajat ca inginer arhitect la Primăria Focşani, în anii 1870.

  

Ion Mincu (1852-1912), cel mai de seamă arhitect român din secolul XIX, a fost elev al Liceului „Unirea“ din Focşani, ulterior urmând gimnaziul şi liceul în Bucureşti, la Matei Basarab. Cursurile universitare le-a făcut la şcoala de Ingineri de Poduri şi şosele din Bucureşti, absolvită în 1875 cu „Medalia de Aur”. La vârsta de 24 de ani, se întoarce la Focşani, oraşul copilăriei sale, fiind angajat ca inginer de poduri şi şosele în fostul judeţ Putna.

Din această poziţie, a încercat să devină folositor oraşului în care a petrecut neîntrerupt primul deceniu din viaţă, între 1852 la 1862. Mincu a solicitat un post de arhitect la Primăria Focşani în anul 1874, dar din documentele Serviciului Judeţean Vrancea al Arhivelor Naţionale reiese că relaţia cu primarii timpului era mai anevoioasă decât se aştepta, existând multe intervenţii peste capul arhitectului care îl împiedicau să-şi ducă la bun sfârşit sarcinile profesionale.

A demisionat de două ori Micile frecuşuri l-au obligat să şi dea demisia doi ani mai târziu, de bravadă, pentru a-i determina pe decidenţii timpului să-i acorde mai multă atenţie şi poate mai mult sprijin pe linie profesională.

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Romania va plati scump pentru ca NU asigura apa de baut fiecarui cetatean. Statia unde apa iese mai toxica decat intra

Răzvan Grecu

Baraj de gheaţă aruncat în aer în Bistriţa-Năsăud. Gospodării afectate de revărsarea apelor

Redacția

Senatul a votat reducerea vârstei de pensionare pentru femeile care au născut 3 copii până în 1990

Redacția
Încarcă...