NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

10 octombrie-Ziua națională a produselor agroalimentare românești

Românii vor avea parte de o nouă zi de sărbătoare națională. Este vorba despre Ziua produselor agroalimentare româneşti care va avea loc pe data de 10 octombrie. Decretul pentru promulgarea Legii privind instituirea datei de 10 octombrie ca Zi naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost semnat de către Președintele Romaniei, Klaus Iohannis.

 

  

 

Scopul acestei Legi este de îmbunătățire a statutului producătorului roman, de încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone și tradiționale, precum și încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români şi pentru cei ce deţin spaţii de vânzare.

Precizăm ca Proiectul de Lege 187/2017 privind instituirea „Zilei de 10 octombrie – Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti” a fost aprobat în plenul Camerei Deputaților, cu 266 de voturi pentru și doar 3 abțineri. Printre cei care susțin proiectul se află și deputatul de Pașcani, Vasile Axinte.

{jcomments off}

Advertisements

Related posts

Parlamentul a decis: criminalii, violatorii şi tâlharii au interzis la liberare condiţionată. Ce mai prevede legea

Redacția

Candidatură surpriză la Primăria Târgu Frumos. Un consilier ales pe listele PNL, trecut la PSD, vrea să devină primar

Marius Parteni

Consilier local: Primarul Pantazi nu ar trebui să susțină creșterea prețului la gunoi, după ce a promis taxă de 8 lei în campania electorală

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site