RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O importantă echipă de fotbal din Olanda, retrogadată în liga secundă pentru legăturile pe care le-a avut cu oligarhul rus Abramovici

Clubul de fotbal Vitesse Arnhem a fost depunctat vineri cu 18 puncte şi va retrograda din prima ligă olandeză, în contextul în care este anchetat pentru legăturile cu oligarhul rus Roman Abramovici, fostul proprietar al grupării Chelsea, relatează AP.

Vitesse a precizat într-un comunicat că nu va face apel la sancţiunea impusă de o comisie de licenţiere din cadrul Federaţiei Olandeze de Fotbal. Aceasta face ca echipa să retrogradeze în eşalonul secund pentru prima dată în ultimii 35 de ani.

Echipa Vitesse era deja în pericol de retrogradare înainte ca totalul de puncte să fie redus la -1.

Federaţia olandeză a precizat că Vitesse „a eşuat în mod repetat” în a îndeplini cerinţele licenţei sale financiare.

  

Vitesse şi proprietarii săi ruşi au avut legături de lungă durată cu Chelsea, club pe care Abramovici l-a deţinut timp de aproape 20 de ani. 

Guvernul britanic a forţat vânzarea clubului Chelsea după invazia rusă din Ucraina, din februarie 2022, notează AP, citată de News.ro.

În martie 2022, Vitesse juca în optimile de finală ale Conference League împotriva viitoarei campioane Roma. Norocul clubului olandez a scăzut de atunci, iar fostul mijlocaş olandez şi al Barcelonei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Noi amănunte în cazul tânărului sinucigaş care a omorât o fetiţă de 6 ani şi pe tatăl acesteia. „Dorea ca moartea lui să apară la TV”

Redacția

Cristiano Ronaldo este noul jucător al echipei saudite Al-Nassr. Portughezul devine cel mai bine plătit sportiv din lume

Redacția

EURES: 2.231 locuri de muncă vacante în străinătate. Spania caută muncitori necalificaţi

Redacția
Încarcă...