RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Ziua Unirii Principatelor Române marcată la Ruginoasa (FOTO)

În fiecare an, pe 24 ianuarie, se sărbătorește Unirea Principatelor Române, prin diferite manifestări.

În acest an, din cauza pandemiei, autoritățile au decis să marcheze Mica Unire prin ceremonii mai restrânse, cu respectarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

În Biserica Domnească a fost săvârșită o slujbă de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru împlinirea acestui act măreț din istoria poporului român.

A fost oficiată apoi o slujbă de pomenire a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a Doamnei Elena, a ctitorilor bisericii și a tuturor făuritorilor Unirii Principatelor Române. Au urmat alocuțiunile oficialităților.

  

Deputatul PNL Sorin Năcuță a participat la manifestările organizate în comuna Ruginoasa în cinstea zilei de 24 ianuarie  și a depus o coroană de flori.

La final a avut loc un program artistic susținut de copiii de la Centrul Cultural Ruginoasa, dar și alți artiști din zonă.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie nu a a mai avut loc ”Hora Unirii”.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

Related posts

Primăria Cotnari: Ajutoare umanitare pentru refugiați și pentru beneficiarii unui centru social

Redacția

Artiștii prezenți la prima ediție a Zilei Satului Boureni

Redacția

Tătăruși, proiecte pentru viitor! Extinderea rețelei de drumuri, sistemul de alimentare cu apă și înființarea rețelei de gaz

Redacția
Încarcă...