RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

”Micul Hagi” din Ruginoasa a impresionat la Academia „Regelui”: „Este un jucător foarte tehnic, inteligent! Un foarte bun pasator”

Comuna ieșeană Ruginoasa rămâne un exemplu că în fotbal și în sport în general se poate face performanță și în mediul rural. Dacă antrenorii și conducătorii își fac treaba cu pasiune, chiar dacă nu dispun de condițiile unor cluburi din marile orașe, rezultatele se văd în timp.

Pe lângă titlul de campioană în Cupa Satelor obținut în vara anului trecut, echipa Unirea Ruginoasa pregătită de Constantin și Silviu Cerneuțanu a propus în ultimul an mai mulți copii talentați cluburilor importante din țară, jucători despre care cu siguranță vom mai auzi în viitor.

Unul dintre exemple este Dănuț Nechifor, care la 13 ani a primit șansa vieții de a prinde un transfer la Academia Gheorghe Hagi. Și a profitat din plin de această oportunitate. Selecționat în iarna acestui an, Dănuț Nechifor a reușit să impresioneze în doar câteva luni la Academia Gheorghe Hagi. Puștiul de doar 13 ani și-a pus în valoare calitățile și a fost remarcat la câteva meciuri chiar de către fostul mare fotbalist român Gică Hagi. Firesc, a venit și răsplata pentru munca micuțului mijlocaș ofensiv ieșean. „Micul Hagi”, așa cum îi spuneau colegii și antrenorii de la Ruginoasa, a lăsat o impresie foarte bună la un trial coordonat recent de Gheorghiță Geolgău și a fost cooptat în lotul lărgit al Naționalei Under 15.

Sorin Rădoi: „Dănuț este un jucător foarte tehnic, inteligent, un foarte bun pasator”

  

Antrenorul său de la grupa 2007, Sorin Rădoi, fostul ”secund” al lui Gică Hagi la echipa de seniori, îl apreciază foarte mult pe fotbalistul ieșean și spune că este o piesă importantă în angrenajul echipei sale.

„Dănuț este un copil foarte muncitor, foarte serios, sunt foarte mulțumit de randamentul lui. E un jucător foarte tehnic, inteligent, un foarte bun pasator, un jucător care creează foarte mult în joc. Acestea sunt calitățile pe care le-am observat la el în lunile în care am lucrat cu el, de aceea îmi și place foarte mult. Inclusiv domnul Gheorghe Hagi l-a remarcat la unele jocuri pe care le-a făcut cu cei de vârstă mai mare, a fost în tribune și Dănuț a fost unul dintre remarcații dânsului. Pentru mine, personal, fiind antrenorul lui, e un jucător foarte important pentru echipa mea”, a declarat pentru ProSport antrenorul Sorin Rădoi.

Antrenorul de la Academia Gheorghe Hagi spune că în viitor va mai aduce copii de la Ruginoasa în probe, întrucât elevii lui Constantin Cerneuțanu și Silviu Cerneuțanu au reale calități. „Au mai fost câțiva jucători de la Ruginoasa la noi, sunt copii de calitate acolo și la următoarea selecție probabil vor mai veni copii să-i mai văd la lucru. Noi asta încercăm, să aducem de fiecare dată jucători de calitate. Domnul Hagi își dorește jucători de calitate pe care noi să-i formăm după conceptul pe care l-a implementat dânsul la academie”, a mai spus Sorin Rădoi, care ține în permanență legătura cu părinții celor mici veniți din alte orașe ale țării: „Copiilor care sunt selecționați la noi și au valoare, noi le oferim casă, masă, școală, transport, echipament, absolut totul. Am o relație foarte bună cu ei, le-am și transmis că în mine pot găsi un sprijin, pentru că stând departe de familie, trebuie să suplinești pe cât posibil și lipsa părinților. Îi sprijin mult pe copii și îi ajut să devină fotbaliști, țin legătura în permanență cu părinții, nu sunt probleme din acest punct de vedere”.

Se pune accentul pe un fotbal în viteză

„Micul Hagi” de la Ruginoasa a explicat ce a învățat în lunile petrecute la Academia Gheorghe Hagi. „Mă simt foarte bine cu noul antrenor Sorin Rădoi. M-am adaptat foarte repede la academie, nu am avut probleme. Antrenamentele sunt intense, destul de grele, am învățat foarte multe aici. Am învățat un fotbal mai tactic, un joc rapid, în viteză. Jucăm în sistemul 4-3-3, iar eu joc mijlocaș ofensiv”, spune Dănuț, care speră să debuteze în Liga I la 17 ani, așa cum au făcut-o și alți copii din academie: ”Obiectivul meu este să debutez la 17 ani în Liga I, iar apoi să ajung la echipa națională. Idolul meu este Ianis Hagi. Îmi mai place mult Florinel Coman, de la FCSB, iar dintre fotbaliștii străini îmi place foarte mult de Kylian Mbappe”.

Selecționat de Academia Hagi în decembrie 2019

Reprezentanții Academiei Gheorghe Hagi au pus ochii pe Dănuț Nechifor, nimeni altul decât fiul primarului reales al comunei Ruginoasa, în vara anului trecut, când Unirea a câștigat Cupa Satelor. În decembrie 2019, juniorul de la Ruginoasa a fost selecționat alături de încă doi copii din țară, la un trial desfășurat la Constanța, iar în ianuarie Dănuț a fost cooptat în academie.

Continuare aici pe prosport.ro

Related posts

Moș Crăciun a venit pentru toții copiii din școlile și grădinițele din comuna Stolniceni-Prăjescu (VIDEO)

Marius Parteni

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă de la Moțca (VIDEO)

Redacția

Dosar penal în cazul morții bărbatului ce lucra la sistemul de alimentare cu apă și canalizare, din Heleșteni!

Marius Parteni
Încarcă...