RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalele din Pașcani centre de evaluare Covid-19. Ce trebuie să facă o persoană infectată cu coronavirus

La nivelul județului Iași funcționează 8 centre de evaluare COVID-19. Este important ca pacienții să meargă la aceste centre atunci când nu sunt într-o situație critică, pentru a scădea presiunea pe spitale. Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Centrele de evaluare COVID-19 din județul Iași sunt la:

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” Iași

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași

  

Spitalul Clinic C.F. Iași

Spitalul Clinic ”Dr. C.I. Parhon” Iași

Spitalul C.F. Pașcani

Spitalul Municipal Pașcani

Spitalul Târgu Frumos

Spitalul Orășenesc Hîrlău

La nivelul județului Iași a fost stabilită o procedură clară care trebuie urmată în cazul pacienților infectați cu virusul SARS-Cov-2.Astfel, medicul de familie este cel care recomandă pacienților evaluarea într-unul din centrele din județ. Pacienții aflați în izolare, se pot deplasa în afara locuinței, numai în interes medical, cu avizul Direcției de Sănătate Publică. Avizul se poate obține prin medicul de familie sau prin intermediul medicului de la DSP Iași. Deplasarea se poate face doar cu Ambulanța sau cu mașina personală, dacă este posibil. Este interzis persoanelor testate pozitiv să circule cu mijloacele de transport în comun.

Related posts

Un nou record de cazuri de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost 1.112 persoane infectate cu coronavirus și 25 de decese

Redacția

70 de paturi noi achiziționate de Spitalul CF Pașcani

Oana Cordoneanu

Roșii: calorii, beneficii, valori nutritive

Redacția
Încarcă...