RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Ziua poetului național Mihai Eminescu a fost sărbătorită la Casa de Cultură

Ziua poetului național Mihai Eminescu a fost, ieri 14 ianuarie,  sărbătorită într-un cadru intim la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”. La invitația directorului acestei instituții, Mărioara Preotu, au răspuns pășcăneni de toate vârstele: de la copii la oameni în etate.

 

 Trei copii au recitat în fața audienței poezii ale lui Eminescu. În sală au mai fost prezenți și câțiva elevi, o tânără recitând din poeziile poetului nepereche.

 „Prima mea dezamăgire, printre puținele pe care le am, la întâlnirea cu acest oraș, în urmă cu zeci de ani, este că nu există în afară de o stradă Mihai Eminescu, nu există alți Eminescu. Nu există o școală Eminescu, eu am absolvit un liceu Eminescu la Buzău, nu există o statuie a lui Eminescu ”, a spus în cuvântarea sa Mărioara Preotu directorul Casei de Cultură.

  

 Cu această ocazie s-a adus un omagiu și poetei Elena Munteanu, care a trecut în neființă în februarie anul trecut lăsând în urmă sa trei volume de poezie.

 Angela Elena Munteanu a plecat dintre noi foarte, foarte repede și ne-am trezit așa stingheri ținând în mâini câteva volume de ale ei, toate romantice. Era februarie când am participat la o lansare de carte la Școala Iordache Cantcauzino “Ninsori ascund” pe care am apreciat-o nu numai noi pășcănenii, ci a fost o sărbătoare la care au participat poeți din toată țara a mai adăugat directorul Casei de Cultură.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Festivalul “Toamna de aur”, weekendul viitor, la Târgu Frumos!

Carmen Bălăceanu

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă, sâmbătă, în România

Redacția

Pășcăneanca Ana-Maria Roșca a fost premiată în cadrul Concursului Național „Ion Creangă” de creație literară organizat la Iași

Redacția
Încarcă...