NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ziua Națională sărbătorită de elevii și profesorii de la ”Miron Costin” Pașcani

Comunicat de presă: 1 Decembrie 1918, un an crucial pentru istoria românilor, anul în care românii s-au reunit.  Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul s-au unit cu Țara Mamă. Momentul adunării de la Alba Iulia a încununat efortul românilor de Unire.

   Ziua Națională este momentul bucuriei  unirii tuturor românilor,  astfel încât elevii de la Miron Costin, alături de profesori i lor au marcat această zi, în avans, prin depunerea unei coroane la monumentul eroilor căzuți pentru libertate și unitate.

   Momentul depunerii coroanei  a marcat finalul unor  activități desfășurate în liceu cu acest prilej. Astfel, pe 28 si 29 noiembrie  clasele  de gimnaziu au participat la ateliere de confecționare a tricolorului, cei de liceu, de la clasele IX-X  au vizionat filme documentare referitoare  la Unire.   Pe holurile liceului s-au organizat expoziții de fotografii și obiecte casnice vechi, provenite din colecțiile personale ale profesorilor de istorie.

În sala de sport a liceului Corul școlii a marcat Unirea oferind elevilor și profesorilor un buchet de cântece patriotice. 

La mulți ani, România!

Advertisements
Loading...

Related posts

O nouă activitate duplex, între Clubul Copiiilor și o școală din Republica Moldova. Au sărbătorit 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Ema Roman

Un nou început, departe de familie și prieteni. Trei elevi din Pașcani pleacă la studii în Anglia

Teona Gherasim

Parlamentarii USL vor uniforme şcolare obligatorii. În urmă cu șase luni, au respins un proiect similar al opoziției

Redacția
Încarcă...