RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ziua Națională sărbătorită de elevii și profesorii de la ”Miron Costin” Pașcani

Comunicat de presă: 1 Decembrie 1918, un an crucial pentru istoria românilor, anul în care românii s-au reunit.  Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul s-au unit cu Țara Mamă. Momentul adunării de la Alba Iulia a încununat efortul românilor de Unire.

   Ziua Națională este momentul bucuriei  unirii tuturor românilor,  astfel încât elevii de la Miron Costin, alături de profesori i lor au marcat această zi, în avans, prin depunerea unei coroane la monumentul eroilor căzuți pentru libertate și unitate.

   Momentul depunerii coroanei  a marcat finalul unor  activități desfășurate în liceu cu acest prilej. Astfel, pe 28 si 29 noiembrie  clasele  de gimnaziu au participat la ateliere de confecționare a tricolorului, cei de liceu, de la clasele IX-X  au vizionat filme documentare referitoare  la Unire.   Pe holurile liceului s-au organizat expoziții de fotografii și obiecte casnice vechi, provenite din colecțiile personale ale profesorilor de istorie.

În sala de sport a liceului Corul școlii a marcat Unirea oferind elevilor și profesorilor un buchet de cântece patriotice. 

  

La mulți ani, România!

Related posts

Preşcolarii şi elevii intră în vacanţa de iarnă

Redacția

Zecistele din Pașcani, de la Evaluarea Națională și Bacalaureat, au fost premiate de autoritățile ieșene (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Profesori de la „Unirea” în Anglia, în cadrul proiectului Leonardo „Orientarea profesională a personelor cu dizabilități” (PROD)

Redacția
Încarcă...