NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zilele municipiului Pașcani: rețetă financiară dezastruoasă! Doar 60.000 de lei din contracte de închiriere! Primăria trebuie să mai facă rost de 100.000 de lei

Zilele municipiului Pașcani nu au stârnit interes în rândul comercianților și deținătorilor de iujuri, astfel că optimismul manifestat de primarul Dumitru Pantazi și viceprimarul Vasile Axinte cu privire la încasările generate de acest eveniment a fost unul exagerat.

Edilii preconizau ca din închirierea domeniului public către firmele și persoanele fizice autorizate să plătească toate cheltuielele aferente organizării acestui eveniment  care sunt cifrate la 233.837 lei. Realitatea a demonstrat, din nou, că practica bate teoria. Până în această seară fiind semnate doar 70 de contracte de închiriere ce însumează aproximativ 60.000 de lei.

Cum de la bugetul local au fost aprobaţi doar 70.000 de lei pentru acest eveniment, bani pe care primarul Dumitru Pantazi a declarat în repetate rânduri că îi va restitui visteriei locale din încasări, edilii trebuie să mai facă rost de 100.000 de lei pentru a nu se face de râs.

Cu alte cuvinte pentru a se putea plăti nota de plată pentru acest eveniment  singura sursă de finanţare va fi tot bugetul local. Acest lucru se va putea face doar printr-o nouă rectificare de buget, urmând să se identifice capitole de la care se poate retrage această sumă pentru a fi direcţionată către plata restului de bani către artişti. În concluzie per total bugetul local va fi mai sărac cu 170.000 lei.

Cauza acestui eşec financiar va fi explicată, conform HCL 113/2013, de preşedintele comisiei de organizare a evenimentului, viceprimarul Vasile Axinte, în plenul Consiliului Local.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Un bărbat reclamă problemele cu care se confruntă pășcănenii în oraș: Trecerile de pietoni nesemnalizate și un parc, pericole de accidentare

Ema Roman

O conductă spartă a lăsat fără apă trei blocuri din Pașcani

Oana Cordoneanu

Pășcănenii plătesc mai mult pentru apă, de la 1 august. Restricții la consum, în zona Pașcaniului!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site