NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zilele municipiului Pașcani: Cargo a cântat fără aprobarea Consiliului Local! 13.000 de lei cheltuiți de organizatori pe „neprevăzute”!

Comisia de organizare a Zielelor Municipiului Pașcani a uitat să mai informeze membrii Consiliului Local despre modificările intervenite pentru evenimentul care a avut loc în perioada 8-10 iulie.  

În programul aprobat inițial în luna mai figura Smiley, dar pe scenă au ajuns în cele din urmă membrii trupei „Cargo”. De aici și discuțiile contradictorii pe marginea sumelor alocate: pentru Smiley se plătea în jur de 45.000 lei, în timp ce trupa Cargo a concertat pentru suma de 32.970 lei.

Programul de activități aprobat în ședința din data de 30 mai 2016, prin HCL 92/2016, nu a fost modificat în ședința extraordinară din 7 iulie. Justificarea celor din Primărie: „Trupa Cargo a costat 32.970 lei însă există o diferenţă: Smiley costa ceva mai mult, 45.928 lei, rămâne deci o diferenţă de 13.000, diferenţă ce va fi justificată de Comisia de Organizare a Zilelor Municipiului Paşcani prin facturi deoarece au fost tot felul de cheltuieli neprevăzute cu ocazia organizării Zilelor Oraşului. Vă mai spun că înlocuirea s-a făcut legal pentru că în contractul de servicii semnat între Primăria Municipiului Paşcani şi firma Axial Music la art. 3 există o prevedere care spune că şi citez: „Prestatorul este obligat ca în situaţia lipsei unuia dintre artişti pe motiv  de forţă majoră să găsească un înlocuitor al respectivei prestaţii. În condiţiile respective, dl. Lupancu ne-a informat că Smiley nu poate ajunge”, spune Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei, membru în Comisia de Organizarea a Zilelor Municipiului.

Totul a fost decis la nivelul comisiei de organizarea a evenimentului, nu în plenul Consiliului Local. ”Astfel  că ne-am întrunit de urgenţă într-un birou din Primăria Paşcani o parte din comisie. De comun acord am încercat cu trei variante de artişti pe care vi i-am prezentat la vremea respectivă, ne-am înţeles cu cei de la Cargo deoarece au fost disponibili şi aşa s-a mers pe această variantă, astfel că nu a fost nevoie să informăm şi Consiliul Local de aceste aspecte, dat fiind faptul că în contract se precizează clar că trebuie informată Comisia de Organizare a Zilelor Municipiului Paşcani”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

La ședința din data de 7 iulie consilierii opoziției au solicitat ca diferența de bani dintre prețul cerut de Smiley și cel al trupei Cargo, să fie utilizat pentru plata artiștilor locali, care au întreținut atmosfera în seara zilei de 8 iulie. Este vorba despre aproximativ 16.700 lei. Propunerea a fost respinsă de viceprimarul Gabriela Nedelcu și Vasile Haldan. Ambii au susținut că nu ar trebui amestecată activitatea Casei Municipale de Cultură cu evenimentele prilejuite de Zilele Municipiului.

Total false afirmațiile acestora. Toți artiștii locali care au urcat pe scenă au susținut spectacole în cadrul evenimentului organizat – Zilele Municipiului, nu pe scena Casei de Cultură.

Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți totul va fi reglat, ilegal, în Consiliul Local prin votul PSD, cel mai probabil în ședința în care va fi prezentat raportul privind cheltuielie prilejuite cu acest eveniment.

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Selecție de oferte pentru marcaje rutiere în Pașcani! Trecerile de pietoni vor fi refăcute

Ema Roman

Tarabele ce trebuiau amplasate în piețele din Pașcani, dosite într-un depozit de pe strada Gării

Marius Parteni

Talentele locale, aşteptate să se înscrie pe lista cu artişti pentru Zilele Municipiului

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site