RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Zilele Mitropolitului Visarion Puiu

Sâmbătă, 23 februarie la Pașcani  a avut loc Sfânta Liturghie dedicată tinerilor, oficiată la Biserica „Înălţarea Domnului“ din Paşcani. La slujbă au participat liceeni din municipiu care fac parte din Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) – filiala Paşcani.

 

Miercuri, 27 februarie, la Biserica „Sfinţii Mihail şi Gavriil“ din Paşcani se va oficia Parastasul pentru mitropolitul Visarion Puiu. La eveniment vor participa toţi preoţii din Protopopiatul Paşcani care se vor reuni în conferinţa lunară administrativă. Părintele Cristinel Tănase, de la parohia Strunga, care este şi doctorand al Facultăţii de Istorie a Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi, va susţine comunicarea „90 de ani de la întronizarea ca episcop al Hotinului a mitropolitului Visarion Puiu“. „În încheierea manifestărilor va avea loc un pelerinaj la troiţa închinată mitropolitului Visarion Puiu din cartierul păşcănean Fântânele“, a adăugat pr. protopop Pavel Postolachi.

  

Simpozion internaţional la Muzeul de Istorie din Roman

Asociaţia „Visarion Puiu“ din Roman organizează, în perioada 26-28 februarie, „Zilele Mitropolit Visarion Puiu“, ediţia a XVII-a, cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Manifestările vor avea loc sub egida „Visarion Puiu – 90 de ani de la alegerea, învestirea şi instalarea ca episcop al Hotinului“. Miercuri, 27 februarie, de la ora 9:00, la Catedrala arhiepiscopală din Roman se vor oficia Sfânta Liturghie şi Parastasul pentru mitropolitul Visarion Puiu. De la ora 13:00, la Muzeul de Istorie din Roman va avea loc simpozionul internaţional „Visarion Puiu – 90 de ani de la alegerea, învestirea şi instalarea ca episcop al Hotinului“, în cadrul căruia vor fi expuse comunicări ştiinţifice ale invitaţilor din ţară şi străinătate. În cadrul evenimentului va fi lansat numărul 4 al revistei „Valori perene“ şi va fi vizionat un film documentar. În aceeaşi zi, de la ora 18:00, va avea loc la Biserica „Sfântul Vasile cel Mare“ din Roman vernisajul expoziţiei documentare „In memoriam Visarion Puiu“, care va fi urmată de o masă rotundă cu tema „Asociaţia «Visarion Puiu», realizări şi perspective“. Joi, 28 februarie, va avea loc un pelerinaj intitulat „Pe urmele lui Visarion Puiu în Basarabia“.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Sursa Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Related posts

Vremea 18 septembrie – 16 octombrie 2023. Septembrie cu atmosferă de vară, temperaturile vor trece de 30 grade Celsius

Redacția

Începe prima etapă de înscriere în învăţământul primar

Redacția

Firul urmăririi ca-n filme: 17 împușcături, mașini de poliție lovite și un proxenet ucis (VIDEO)

Redacția
Încarcă...