RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Proiect de OUG: Soferii care nu platesc amenzile ar putea avea permisele suspendate pana la dovada platii

Soferii amendati care nu achita valoarea sanctiunii in termen de 90 de zile, vor avea permisele suspendate pana fac dovada platii, potrivit unei propuneri de modificare a Codului rutier, lansata vineri in dezbatere publica, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

 

Proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (Codul rutier, n.r.) a fost postat, vineri, spre consultare, pe site-ul MAI, cei interesati putand sa-si exprime punctul de vedere sau sa faca sugestii vizavi de modificarile propuse, in termen de zece zile.

  

Proiectul prevede introducerea sanctiunii suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule in cazul nerespectarii obligatiei de a achita amenda contraventionala in termenul prevazut de lege.

“Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule intervine de drept in situatia in care conducatorul de autovehicul sau tramvai sau, dupa caz, proprietarul vehiculului ori detinatorul mandatat nu face dovada achitarii amenzii contraventionale aplicate ca urmare a nerespectarii prevederilor prezentei ordonante de urgenta (OUG nr. 195/2002, n.r.), in termen de 90 de zile de la data comunicarii procesului verbal”, se arata in proiect.

Sanctiunea ar urma sa fie aplicata pana cand soferul face dovada achitarii amenzii.

In prezent, maxim 35% dintre amenzile aplicate in trafic sunt platite de contravenienti, in conditiile in care doar pana la 2% dintre ele sunt contestate in instanta, a declarat, pentru Mediafax, comisarul-sef Florin Catana, de la Directia Rutiera a Politiei Romane.

sursa telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Datoria externă a României creşte chiar şi noaptea cu o viteză de 176.000 euro/h

Redacția

USR acuză Guvernul că, înaintea vacanţei de Ziua Naţională, a emis o ordonanţă de urgenţă care “inventează taxa pe soare”

Redacția

Modificarile din Codul Rutier ii lasa someri. Tinerii la care autoritatile nu s-au gandit

Redacția
Încarcă...