NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vot în Parlament pe intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor

„Asigurăm protecţia speciilor, dar protejarea oamenilor şi a bunurilor acestora este prioritatea noastră! Parlamentul a adoptat, astăzi, a doua oară, după reexaminarea cerută de preşedintele Klaus Iohannis, legea care permite intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor”, anunţă ministrul. 

Tanczos Barna afirmă că ”încă de anul trecut este în vigoare Ordonanţa de Urgentă, iniţiată de el, ce a permis intervenţia în intravilan”.

„Prin completările aduse de Parlament, acum avem o reglementare şi pentru situaţia în care acest pericol apare în extravilan. Totodată, la iniţiativa noastră, cheltuielile administraţiilor locale privind permanenţa şi intervenţia imediată vor fi decontate de către Ministerul Mediului. Împreună cu ordinul de ministru prin care am stabilit cotele de intervenţie şi prevenţie avem, în sfârşit, toate instrumentele pentru a salva vieţi, pentru a apăra viaţa şi bunurile oamenilor împotriva urşilor deveniţi agresivi”, spune ministrul Mediului. 

Barna artată că ”sunt soluţii imediate, imperios necesare în condiţiile înmulţirii atacurilor de urs şi a pagubelor provocate de aceste carnivore mari, pe fondul creşterii constante a populaţiei de urs brun din cauza unui management impropriu”.

Advertisements
Advertisements
  

„Soluţia pe termen lung rămâne gestionarea corectă a populaţ

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

AUR a atacat la Curtea de Apel noile restricţii impuse de Guvern

Redacția

Cum se va calcula factura la energie iarna aceasta şi cine sunt consumatorii vulnerabili. Explicaţia ministrului Virgil Popescu

Redacția

Edward Iordănescu: Mentalitatea, un capitol deficitar la naţională

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site