NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Vladimir Nabokov-un maestru al deghizărilor.Tema prelecțiunii de sâmbătă de la Casa de Cultură, susținută de o profesoară din Pașcani

Sâmbătă, 7 noiembrie începând cu ora 10.30 la Casa de Cultură va avea loc cea de-a VI sesiune a prelecțiunilor. Profesoara de limba și literatura română de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Anișoara Sprînceană va prezenta teza sa de doctorat „Vladimir Nabokov-un maestru al deghizărilor” , pe care a susținut-o la Universitatea din București.   

 

 “Profesor dr. Anișoara Sprînceană de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” a susținut în luna septembrie o teză de doctorat la Universitatea din București. Fosta noastră elevă, olimpică la limba rusă, este o excelentă profesoară la limba română și interesată mai departe de autoinstruire.  Am fost invitată la o lansare de carte în București a editurii Mihail Sadoveanu, inițiată de ultimul urmaș al marelui scriitor Dan Herford, care a auzit la o editură că profesorii de limba română nu au citit mai mult de trei cărți de Sadoveanu. Infirm acest lucru, cunoscând profesorii de limba română din acest oraș care sunt dascăli adevărați. Iată dovada unei instrucții permanente și succesul pentru asta. Vladimir Nabokov este un maestru al deghizărilor și teza pe care o propune domnișoara profesoară în următoarea sesiune de prelecțiuni.Lucrarea se adresează unui public avizat, dar în egală măsură și mai neavizat”, ne-a declarat Mărioara Preutu, director Casa de Cultură.

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Fanfară, imnuri şi ode pentru eroii neamului, la Paşcani

Ema Roman

Un nou premiu pentru ”Rapsozii Siretului”

Redacția

Vineri va avea loc ce-a de-a 3-a ediție a prelecțiunilor Casei de Cultură

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site