Floricele din mărgele, potcoave, inimioare, trifoi cu patru foi, ghiocei, şi celebrii coşari sunt mărţişoarele tradiţionale româneşti pe care bunicii noştri le ofereau femeilor dragi.
În ultimul timp, mărţişorul, care este un simbol al primăverii şi al iubirii, s-a transformat într-un produs comercial și de multe ori de un prost-gust evident.
Pentru a ne reaminti tradiţiile româneşti, Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din Pașcani a organizat evenimentul intitulat sugestiv „Mărțișorul, primăvara și iubirea”.
Pășcănenii sunt aștepatați în număr cât mai mare la expoziția cu vânzare deschisă până pe 7 martie. Nu este vorba doar despre mărțișoare clasice, ci și obiecte decorative realizate cu măiestrie de către artiști populari valoroși, precum Mihaela Iacinschi de la Botoșani cu ceramică, Elena Ciocârlan cu împletituri sfoară, Elena Gheorghian -Suceava, podoabe și Marița Voicu -Gura Bâdiliței. Prețul mărțișoarelor și al obiectelor decorative începe de la 1 leu și ajung până la 30 lei. Meşterii populari vor arăta şi cum anume se manufacturează aceste mici bijuterii.
Tot În această perioadă mai are loc o expoziție de pictură semnată Gigel Bârliba și Mihaela Gheorghiță – Pravicencu, iar pe 6 martie, începând cu ora 16.00 un spectacol dedicat zilei de 8 martie, organizat de asociația Kasta Morrely și Clubul Copiilor Pașcani.
Citește și: {loadposition articlescategoryload}