RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Viorel Badea: Ziua Limbii Române a devenit unul dintre cele mai importante momente de promovare a identității naționale românești

Parlamentarul Viorel Badea a transmis un mesaj de felicitări cu ocazia celebrării Zilei Limbii Române, instituită la inițiativa sa. Propunerea legislativă pentru celebrarea Zilei Limbi Române pe 31 august a fost instituită în urmă cu nouă ani, în 2011.

viorel badea

Parlamentarul Viorel Badea FOTO Arhivă

„Au trecut 9 ani de când, la inițiativa mea, peste 160 de parlamentari au semnat proiectul de lege prin care s-a instituit celebrarea Zilei Limbii Române”, a scris parlamentarul Viorel Badea într-un mesaj pe Facebook. 

  

Senatorul a arătat că „astăzi, după 9 ani, Ziua Limbii Române a devenit unul dintre cele mai importante momente de promovare a identității naționale românești în întreaga lume”

„LA MULTI ANI, LIMBA ROMÂNĂ!

LA MULTI ANI, ROMÂNI DE PRETUTINDENI!

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA”, a mai transmis parlamentarul. 

31 august, Ziua Limbii Române

Ziua Națională a Limbii Române se sărbătorește, în fiecare an, la 31 august. Propunerea legislativă a fost inițiată în 2011 și semnată de 166 de parlamentari de la toate partdiele politice.

Legea cu privire la sărbătorirea Limbii Române pe 31 august a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu la 13 martie 2013 şi publicată în Monitorul Oficial la 19 martie 2013.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

SuperLiga e cea mai echilibrată ligă de top din Europa

Redacția

Premierul Ciucă explică de ce Florin Cîţu nu a făcut parte din delegaţia care mers în Ucraina: „Au fost două vizite planificate separat”

Redacția

Italia: Guvernul va taxa profiturile ”excesive” din energie

Redacția
Încarcă...