NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Viitorul an școlar începe cu daruri de la Ministerul Educației. Ce primesc elevii

Un cos cu rechizite, un voucher pentru echipamente sportive si cate un manual pentru fiecare materie de examen. Viitorul an scolar incepe cu „daruri” de la Ministerul Educatiei. Cel putin asa promite Ecaterina Andronescu, care are 600 de milioane de lei de impartit elevilor din invatamantul obligatoriu. Pana acum, doar cei saraci primeau ajutoare de la stat.

 

  

Caiete dictando, de matematica, penar, creioane colorate si trusa de geometrie sau caiete studentesti, in functie de varsta. Este noul cos cu rechizite pe care elevii din toata tara l-ar putea primi din luna septembrie a anului viitor.

Ecaterina Andronescu, Ministerul Educatiei: Pana acum, la sfarsitul anului scolar, le predau. Vrem sa le ramana, ca sa aiba dupa ce isi pregati examenul.

600 de milioane de lei va acorda din bugetul de la educatie Ecaterina Andronescu pentru rechizite, dar si vouchere pentru sport. Pentru materia educatie fizica, elevii vor primi un tichet cu care isi vor putea cumpara imbracaminte si incaltaminte sportiva.

Cosul de rechizite gratuite este binevenit, mai ales in familiile numeroase de la tara.Bugetul alocat pentru invatamant in 2019 este cu 10 miliarde mai mare fata de anul trecut.

Sunt bani cu care Ministerul Educatiei trebuie sa acopere si cresterile salariale ale cadrelor didactice, pregatirea acestora, voucherele de vacanta, dar si datoriile pe care le are de achitat pentru hotararile judecatoresti din trecut.

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Patru consilieri, primarul, secretarul și doi reprezentanți de la PSA fac parte din comisia de negociare a condițiilor de aderare la ARSACIS

Marius Parteni

Bugetul și lista de investiții prezentate de primarul Dumitru Pantazi (VIDEO)

Redacția

Investiții cu bani de la Guvern pentru Școala Gimnazială Ciohorăni și dispensarul din Cozmești

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site