RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Codul Rutier se modifică din nou! Cum vor fi sancționați șoferii prinși fără ITP

Apar noi modificari in Codul Rutier. In Romania sunt doua milioane de autoturisme fara inspectia tehnica periodica (ITP), multe dintre ele, rable care pun in pericol siguranta in trafic. Cum vor fi sanctionati soferii prinsi fara ITP.

 

  

Soferii care circula cu masini fara ITP ar putea scapa doar cu o amenda. Un deputat a propus ca politistii sa nu mai ridice talonul si placutele de inmatriculare, asa cum se intampla acum. Ba chiar vrea sa le dea ragaz 15 zile, sa mearga cu masina in service.

In acest moment, soferii care sunt prinsi fara ITP platesc o amenda de aproape 3.000 de lei, iar in baza unei noi legi, raman fara certificat si placute de inmatriculare. Astfel ca autoturismul este imobilizat si e nevoie de o platforma pentru a putea fi mutat.

Un senator UDMR propune insa modificarea codului rutier si introducerea unei prevederi astfel incat prima sanctiune sa fie o amenda. Iar soferii sa aiba la dispozitie 15 zile pentru inspectia tehnica periodica.

Expertii atrag atentia ca rolul inspectiei tehnice periodice este de a salva vieti. In service-uri, multe masini sunt descoperite cu grave probleme tehnice.

sursa www.bzi.ro

 

 

Related posts

Dosar penal pentru Mohammad Murat, după ce ar fi corupt alegătorii cu pliante C.E.C inscripționate cu suma de 10.000 de lei

Redacția

Acţiune la Paşcani pentru siguranţa cetăţenilor! Un scandalagiu din Stolniceni Prăjescu a fost amendat

Ema Roman

Administratorul serelor din Blăgești, alcoolemie record în seara când a provocat tragicul accident. Iată rezultatul în urma necropsiei!

Marius Parteni
Încarcă...