RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Un britanic căsătorit cu o româncă a înființat o organizație caritabilă în Moldova: „Situația refugiaților ucraineni de aici se complică pentru că multe agenții pleacă deoarece nu mai au bugete”

​​Fost om de afaceri și realizator al unei emisiuni la BBC, Chris Lomas este fondatorul unei organizații de caritate din Republica Moldova, care de trei ani luptă împotriva sărăciei, a traficului de persoane și a consecințelor conflictelor din această țară. Corespondenta HotNews.ro a realizat un reportaj video la fundația lui Lomas și a stat de vorbă cu oamenii pe care acesta îi ajută.

Chris Lomas (dreapta)Foto: Arhiva personala

Chris Lomas s-a născut în Portsmouth, Marea Britanie. Bărbatul a fost antrenor de gimnastică, iar apoi consultant de afaceri în cadrul mai multor companii.

  

În urmă cu trei ani, viața sa a luat o turnură semnificativă odată cu mutarea în Republica Moldova. Împreună cu soția sa, Zoe, originară din România, profesoară de franceză și spaniolă, a fondat organizația caritabilă „Hope4”, dedicată combaterii efectelor sărăciei, traficului de persoane, consecințelor conflictelor și dezastrelor naturale.

Lomas crede în puterea sportului de a inspira tinerii, motiv pentru care organizația sa a sponsorizat numeroase evenimente sportive din Moldova și Ucraina. În prezent ajută nu doar familiile sărace din Republica Moldova, dar susține refugiații din Ucraina care și-au găsit adăpostul în această țară.

Am vizitat oficiul organizației în Chișinău,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

RAPORT Aproximativ 21.000 de case şi apartamente noi ar putea fi livrate în 2022, în Bucureşti şi Ilfov

Redacția

Un bebeluș de 9 luni din Suceava, fără comorbidități, a murit de COVID / 110 decese înregistrate în ultima zi / 1030 de pacienți la ATI

Redacția

Helena Dalli: Sărbătorirea Crăciunului și utilizarea denumirilor și simbolurilor creștine fac parte din bogatul patrimoniu european. Nu interzicem și nici nu descurajăm utilizarea cuvântului Crăciun

Redacția
Încarcă...