NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO INTERVIU Liviu Grigorică (enolog consultant, Domeniile Franco-Române): „Vinul BIO este diferit faţă de cel convenţional, fiindcă are o certificare că s-au folosit mai puţine tratamente în vie şi în cramă. Asta nu înseamnă, automat, că orice producător BIO reuşeşte să facă ce şi-a propus.”

Un dialog cu Liviu Grigorică – enolog consultant la Domeniile Franco-Române din Dealu Mare, despre vinurile BIO produse în România. Am aflat de ce sunt puţine vinuri româneşti BIO, cine le certifică, ce garanţie oferă eticheta BIO, care sunt beneficiile pentru consumatori, de ce ar trebui să fie mai scumpe şi, nu în ultimul rând, de ce vinurile BIO de la Domeniile Franco-Române sunt la acelaşi preţ cu cele convenţionale.

Liviu Grigorică (enolog consultant, Domeniile Franco-Române)Foto: Hotnews

Interviul integral:

  

Fragmente din interviu:

De ce sunt puţine vinuri BIO produse în România?

Advertisements

Pentru sunt puţini producători.

Cum se obţin strugurii BIO?

Există un caiet de sarcini pe care fiecare producător de struguri BIO trebuie să-l respecte. Pe scurt, în vie, sunt permise foarte puţine produse de sinteză pentru tratarea plantelor (se folosesc produse biologice sau minerale de bază). În cramă, sunt reguli relativ simple şi mai puţine produse care pot fi folosite pentru vinificaţie.

Cum este corect să spunem: „Vinuri BIO” sau „Vinuri din struguri BIO”?

Ambele exprimări sunt corecte. Spunem „vinuri din struguri BIO” dacă facem vinuri din struguri proveniţi din agricultură biologică (substanţele folosite la tratamentele în vie sunt cele admise pentru strugurii BIO),

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cel mai curajos bărbat: băut, fără permis și fără certificat de înmatriculare

Redacția

VIDEO Liga 1: Chindia vs FCSB 0-1 / Dâmbovițenii, în inferioritate numerică din minutul 8 – Budescu a înscris în minutul 90+7

Redacția

Autoritățile din Herson susțin că regiunea va fi „definitiv eliberată” până în septembrie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site