NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Digi24: Cum a reușit Germania, cea mai mare economie a Europei, să scape de dependența de gazul rusesc

Când președintele rus Vladimir Putin a închis robinetele de gaz în Europa, Germania s-a temut mai mult decât alte țări europene de o iarnă cu pene de curent. Miniștrii au făcut eforturi pentru a asigura aprovizionarea alternativă, conștienți de faptul că dependența puternică de gazul rusesc a lăsat această țară industrială expusă la șantajul Moscovei, relatează BBC.

Terminal GNLFoto: Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dar, după câteva luni, luminile strălucesc la târgurile de Crăciun și există un sentiment de optimism în țară. Strategia asamblată în grabă a Germaniei de a se descurca fără gaz rusesc pare deocamdată să funcționeze.

  

Nu numai că depozitele de gaze ale țării sunt pline, rezultat al unei operațiuni frenetice și costisitoare de achiziții de pe piețele mondiale, dar la Marea Nordului, inginerii tocmai au terminat de construit în timp record primul terminal de import al țării pentru gaze naturale lichefiate (GNL).

Advertisements
Advertisements

GNL este gaz răcit până la forma lichidă pentru a-i reduce volumul și a-l face mai ușor de transportat. Este apoi retransformat

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Prețul petrolului se stabilizează; speranțele privind cererea din China depășesc îngrijorarea legată de recesiune

Redacția

WTA Tenerife: Jaqueline Cristian a ajuns pe tabloul principal

Redacția

LIVE A 45-a zi de război: Boris Johnson s-a întâlnit la Kiev cu Volodimir Zelenski / Odesa instituie stare de asediu / Aproximativ un sfert din trupele ruse din Ucraina sunt ”practic inoperabile” susține un oficial european

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site