RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Belarus: Lukaşenko se filmează tăind buşteni pentru a ajuta Europa care „moare de frig”

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al Rusiei, a difuzat miercuri o înregistrare video în care apare – batjocoritor – în timp ce taie lemne pentru a ajuta Europa „să nu moară de frig” în iarna care se apropie, potrivit Agerpres care citează France Presse.

Lukaşenko se filmează tăind buşteni pentru a ajuta Europa care „moare de frig”Foto: Captură video Twitter

Această ironie intervine într-un moment în care ţările europene, confruntate cu o explozie a preţului la gaze şi electricitate din cauza conflictului în Ucraina, se aşteaptă la penurii şi cer locuitorilor lor „sobrietate” energetică, notează AFP.

  

În această înregistrare video, difuzată de televiziune naţională, Lukaşenko poate fi văzut înarmat cu un topor în faţa unui morman de buşteni proaspăt tăiaţi.

„Nu vom lăsa Europa să moară de frig”, afirmă liderul belarus râzând. „Îi vom ajuta pe fraţii noştri. Poate că şi ei ne vor ajuta într-o zi la fel”, adaugă el, înainte de a despica un buştean cu o lovitură puternică de topor.

„Europa nu poate să facă mofturi în acest moment. Brad sau mesteacăn, important e să le fie cald”, a continuat Lukaşenko.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cel mai scăzut nivel al preţurilor din UE în 2021 s-a înregistrat în Polonia, România şi Bulgaria (Eurostat)

Redacția

Tensiuni în Pacific: Navele Chinei și ale Taiwanului, față în față în apropierea zonei-tampon

Redacția

Lista preliminară a stranierilor convocați de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Israel și Kosovo

Redacția
Încarcă...