RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Autoritățile sanitare franceze recomandă ca persoanele sub 30 de ani să NU fie vaccinate cu serul anti-Covid Moderna

Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) a recomandat luni ca vaccinul Moderna să nu fie utilizat pentru persoanele care au sub 30 de ani, pe baza unui studiu potrivit căruia există un risc ușor crescut de miocardită și pericardită la această categorie de populație, relatează AFP.

Condus de structura Epi-Phare, care combină Asigurările de Sănătate (Cnam) şi Agenţia pentru Medicamente (ANSM), acest studiu caz-martor s-a concentrat pe persoane cu vârsta cuprinsă între 12 şi 50 de ani internate în Franţa pentru miocardită sau pericardită în perioada 15 mai – 31 august, în total 919 cazuri de miocardită şi 917 cazuri de pericardită.

Miocardita şi pericardita sunt afecţiuni inflamatorii ale inimii. Prima afectează miocardul, principalul muşchi al inimii, iar cea de-a doua, pericardul, membrana care înconjoară inima.

După cum au arătat rapoartele de farmacovigilenţă, rezultatele studiului francez confirmă că vaccinurile Pfizer şi, în special, Moderna cresc riscul ca aceste boli să apară în decurs de 7 zile de la vaccinare și mai des la bărbații sub 30 de ani.

  

Având în vedere aceste rezultate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Situația Ungariei s-a înrăutățit și mai mult – în PE se lucrează deja la următorul raport Sargentini

Redacția

Pensiile cresc în 2024, dar încă nu e găsită sursa pentru măriri. Ciolacu: „Vom găsi toată suma când vom veni cu legea bugetului”

Redacția

Liderii Coaliţiei condamnă agresiunea  armată a Ucrainei de către Rusia: Ne arătăm solidaritatea cu sutele de mii de familii care fug din calea invaziei

Redacția
Încarcă...