NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Viceprimarul a prezentat rezultatul experimentului cu citirea apometrelor realizat după întâlnirile cu cetățenii: ”Doar 320 de familii din 4.200 au permis citirea apometrelor în luna aprilie. Cel corect plătește și apa vecinului!”

Viceprimarul Vasile Axinte a dezvăluit ieri seară în emisiunea ”În Obiectiv” difuzată de programul Actualitatea TV, că în luna aprilie a trasat ca sarcină directorului PSA să facă un mic experiment pentru a elucida problema piederilor facturate de distribuitorul de apă populației de la blocuri. Acesta a cerut ca citirile apometrelor pentru luna aprilie să se facă în intervalul orar 16.00-19.00, astfel încât populația să fie acasă și să poată permită accesul în apartamente a angajaților PSA .

”Am vrut să mă conving după acele întâlniri cu asociațiile de locatari și proprietari unde este adevărul. Cine sunt vinovații: proprietarii, Prest Serv Apa sau undeva pe la mijloc? Și în luna aprilie am discutat cu directorul de la Prest Serv Apa să dea dispoziție cititorilor de apometre să-și facă program de la 16.00 la 19.00, după-amiaza când populația este acasă. Sa bată la ușă să sune să intre și să citească apometrele. Tototdată le-am cerut un raport privind starea apometrelor”, a explicat viceprimarul Axinte.

Concluziile raportului au fost prezentate în exclusivitate pentru Actualitatea TV ele fiind favorabile operatorului de distribuție a apei . Conform viceprimarului Vasile Axinte aproximativ 7% din proprietarii de apartamente au permis accesul cititorilor de apometre în locuință.

”Să știți că din 4200 de apartamente incluse în această raportare numai în 320 s-a permis accesul pentru citirea apometrelor. Ce concluzie să trag? Numai un procent așa de mic de populație a fost acasă în intervalul 16.00-19.00? Cum credeți dumneavoastră că se poate face o factură corectă astfel? De aceea apar pierderile,” a mai declarat viceprimarul Vasile Axinte în emisiunea ”În Obiectiv”.

Edilul a concluzionat că de fapt problema pierderilor facturate de PSA este una simplă: cel corect plătește pentru cel ce fură. Axinte a susținut că nu este facturată apă în plus, ci doar că apa nedeclarată de unii locatari se împarte în fiecare factură sub formă de pierderi.

”Cel corect plătește și apa vecinului. Sub nici o formă nu am să înțeleg cum o familie cu 4 membri poate să consume doar 2 mc de apă pe lună când o familie normală de două persoane care trăiește decent consumă în medie 8 mc pe lună. Explicația este simplă: ori se fură apă, ori nu sunt apometre, ori sunt defecte, de asta nu se deschide ușa la cititori. Nu se poate face o citire corectă. Nu putem să invocăm că plătim apă în plus. Cum să dea apometrele însumate de la scara unui bloc cu apometrul general dacă indexul din factură e pus din burtă de cel care citește apometrele. La indicele anterior mai adaugă 2-3 mc și gata. Iar apoi diferența se așează pe fiecare factură în parte ,”  a concis Axinte.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Echipamente de sonorizare şi instrumente pentru Fanfara Trubadurii de peste 75.000 lei

Ema Roman

Pașcaniul sub zăpadă: Ieșirile spre Iași, Moțca, Valea Seacă și Mircești sunt închise! Școlile ar putea fi închise mâine! Primăria Pașcani: Rămâneți în locuințe! (FOTO – VIDEO)

Marius Parteni

Ședința de Consiliu Local (18 Decembrie 2015): DISCUȚII ȘI SOLUȚII DESPRE SALUBRIZARE, CĂLDURĂ MAI IEFTINĂ ȘI RECTIFICARE BUGETARĂ

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site