RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Vezi care sunt traseele preferate de blatisti

Sute de persoane circula zilnic fara bilet cu trenurile CFR Calatori Iasi. Controalele demarate de personalul angajat al Sucursalei de Transport Feroviar de Calatori (STFC) Iasi arata ca pe mai toate liniile sunt depistate astfel de persoane care prefera sa circule fara a-si mai achita si calatoria.

Spre exemplu, in weekend-ul trecut, peste 300 de calatori au fost gasiti de conductorii din tren fara bilet. Acestia au fost nevoiti sa achite biletul majorat cu aproximativ 25 la suta. Mai mult de atat, organele de control care efectueaza verificari suplimentare pe aceste trenuri au depistat alti 172 de calatori fara bilet. Pe de alta parte, s-au taiat peste 1.100 de bilete in tren pasagerilor de buna-credinta, care nu au avut posibilitatea sa achizitioneze bilet din statia CFR din care au urcat. “In medie, cam 70-80 de calatori care circula fraudulos sunt depistati zilnic de organele de control. Aproape 150 dintre calatori sunt depistati si de personalul din tren”, au declarat reprezentantii Sucursalei de Transport Feroviar de Calatori (STFC) Iasi.

Rutele unde se circula frecvent “cu nasul”

  

Cei care circula frecvent fara bilet au si cateva trasee preferate. O astfel de ruta este cea de la Podul Iloaiei la Letcani. Unii din calatorii fraudulosi profita de aglomeratia care exista in tren. Pe ruta respectiva circula fara bilet si foarte multi cetateni de etnie rroma. Un alt tren cu probleme pentru personalul CFR Calatori este cel care se deplaseaza pe directia Pascani – Dolhasca. Datorita fluxului mare de navetisti pe aceasta ruta, riscul infractionalitatii este unul crescut. “Aproximativ 25 la suta dintre pasageri scapa de filtrul nostru. Asta se intampla si din cauza neseriozitatii personalului din tren, dar si din diferite alte situatii precum ingramadeala, blocarea iesirilor din tren, distanta scurta dintre statii etc.”, au mai declarat reprezentantii STFC Iasi.

“Nasii” sunt penalizati

In ultimele trei luni, cativa conductori din trenurile CFR Calatori Iasi au ramas fara loc de munca  din cauza unor nereguli realizate in activitatea de control al pasagerilor. Din luna septembrie si pana in prezent, pentru cinci dintre conductori s-a luat masura de desfacere a contractului de munca. In medie, alti 15-20 de angajati din personalul CFR sunt sanctionati lunar pentru astfel de abateri. “Pentru un singur calator gasit netratat, conductorului automat i se ia din salariu. Daca sunt gasiti cinci astfel de calatori, i se desface contractul de munca. Tentatia este foarte mare. Mereu a fost folosita metoda cu nasul”, au precizat reprezentantii STFC Iasi.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

”Să îl aducem pe Alexandru acasă”.  Strângere de fonduri pentru repatrierea pășcăneanului mort în Olanda

Oana Cordoneanu

Nou ajutor financiar pentru români, de la 1 ianuarie. Cine beneficiază și cum poate fi obținut venitul minim de incluziune

Redacția

Statul dă ajutoare mai puţine pentru încălzire, dar mai consistente

Redacția
Încarcă...