RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pachete cu dulciuri pentru copiii de la Centrul de Zi “Sfinții Mihail şi Gavril”, din comuna Lungani

Astăzi, în cadrul activităților din cadrul Proiectului Educațional “Un dar, un zâmbet, o bucurie”, sub egida SNAC, profesori ai Liceului Special “Moldova” s-au deplasat la Centrul de Zi “Sfinții Mihail şi Gavril” Crucea, comuna Lungani, pentru o acțiune de voluntariat. S-au oferit în dar copiilor din Centru şi unei familii numeroase, în total, 30 de pachete cu dulciuri şi fructe.

#SNAC este o Asociație națională ce dezvoltă şi promovează #activitățile_de_voluntariat realizate de către elevi şi cadre didactice, în comunitățile locale din România, pentru a facilita integrarea socială a tuturor persoanelor dezavantajate. Accentul se mută tot mai mult pe dezvoltarea comunităţilor locale, pe conştientizarea nevoilor acestora şi pe valorificarea resurselor umane şi materiale de care dispun.

Astfel, schimbarea mentalităţilor oamenilor devine tot mai importantă. Oamenii învaţă să-şi identifice problemele dar şi modalităţile de rezolvare a acestora, învaţă să trăiască în şi prin comunitate, ca parte integrantă a acesteia.

Şcoala de astăzi nu mai cere individului doar cunoştinţe teoretice şi profesionale. Ea cere şi abilitatea de a trăi împreună cu ceilalţi într-o comunitate unită şi solidară.Coordonatori proiect: prof. Pristavu Margareta, prof. Ghemu Iuliana. Profesori participanți: prof. Mihăiuc Dana, prof. Enciu Minodora, prof. Argeanu Claudia, prof. Rîznic Cătălina.

  

Liceul Special “Moldova” şi Asociația Profesională ”Bastonul Alb Moldova” vă urează Sărbători binecuvântate!

Related posts

Centru de permanență la Mircești

Redacția

STS: A fost lansată varianta web a aplicaţiei prin care sunt verificate certificatele COVID-19

Redacția

Turbulențele din timpul călătoriilor cu avionul se vor tripla din cauza schimbărilor climatice (studiu)

Redacția
Încarcă...