NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Onoare şi respect pentru veteranii de război ai oraşului nostru (Foto)

Săptămâna Şcoala Altfel a fost deschisă la Paşcani de un eveniment special care a avut în prim plan doi veterani de război din oraşul nostru. A fost o festivitate de premiere organizată de Centrul Militar Zonal Iaşi, în colaborare cu Primăria municipiului.

 

 

  

 

Aurel Bârsan şi Vasile Dumitru, în vârstă de 95, respectiv 96 de ani, au fost aplaudaţi şi felicitaţi de către toţi din sală, care le-au urat multă sănătate şi ani înainte  să le povestească tuturor cum au luptat pentru poporul nostru.

Din partea Centrului Zonal Militar Iaşi au fost prezenţi colonel doctor Cezar Cobuz,  comandant Centrul Militar Zonal Iaşi, şi Sorinel Spiridon, plutonier adjutant principal, alături de căpitan Bogdan Todiraşcu.

Adminstraţia locală a fost reprezentată de către primarul Dumitru Pantazi şi purtătorul de cuvânt al instituţiei.  „Primăria Paşcani vă urează multă sănătate şi un călduros „La mulţi ani!”. Mă bucur că am onoarea de a participa la acest eveniment. Veteranii care mai pot participa la evenimente sunt file vii din istoria românilor. Aveţi un trecut în faţa căruia ne aplecăm cu respect. Cei doi veterani sunt luncaşi de-ai mei”, a declarat edilul.

La eveniment a participat şi un reprezentant al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala Iaşi, alături de preşedintele Filiala Paşcani, Petru Petrila.

Cu toţii au avut cuvinte de laudă pentru cei care au făcut tot posibilul ca noi să existăm ca popor şi să avem o ţară frumoasă.

În ciuda vârstei înaintate, Vasile Dumitru şi Aurel Bârsan păstrează amintirea vie a tot ceea ce au trăit pe front, şi au demonstrat-o astăzi, încă o dată.

La final cei doi sărbătoriţi au primit diplome, toiege înfăşurate în tricolor, câte 500 de lei, tort şi şampanie. S-au fotografiat cu cei prezenţi şi au plecat spre case, cu zâmbete pe chipurile brăzdate de timp. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Revelion în aer liber la Pașcani cu muzică și șampanie

Teona Gherasim

Oameni ai locului (12 Iulie 2016): BAC reușit! Ce urmează după!

Redacția

La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site