RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Vestita bătaie de la Ruginoasa și Malanca anulate din cauza pandemiei

Tradiționala bătaie de la Ruginoasa, din ajunul Anului Nou, cât și Malanca, evenimente cu tradiție așteptate an de an de localnici, au fost anulate în 2020. Astăzi, în sala de spectacole a primăriei din localitate a avut loc o ședință, unde s-a discutat pe acest subiect. Din cauza pandemiei, pe fondul restricțiilor impuse, sătenii nu vor mai ieși pe străzi ca în ceilalți ani, pentru a privi înfruntarea dintre deleni și văleni. La fel Malanca, cetele de urători, plugușorul, jocul urșilor și al caprelor, va fi interzisă din cauza restricțiilor impuse la nivel național, pe fondul pandemiei.

La ședință a fost prezent primarul localității, Dănuț Nechifor, reprezentanți de la Jandarmeria Bacău, Pompieri, Poliție, Prefectură, cât și cetățeni.

Atât în ultima zi din an, pe 31 decembrie, cât și în noaptea de Revelion, echipaje de la Jandarmerie și Poliție vor patrula pe străzile din Ruginoasa, pentru a se asigura că va fi respectată legea.

În perioada sărbătorilor de iarnă, la nivel național sunt în continuare în vigoare, unele restricții impuse pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Sars-Cov-2. Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 14 decembrie, prin HG 1065/11.12.2020. Potrivit acesteia, este prevăzută interzicerea reuniunilor cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private. În interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

  

În toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00-5.00, cu unele excepții.

Related posts

Părintele Ion Ciuraru, paroh la Hălăucești, a murit la 54 de ani. Preotul român avea Covid și lupta cu boala de săptâmâni întregi

Redacția

Femeie din Valea Seaca, imobilizată într-un scaun cu rotile, solicită o locuință socială

Teona Gherasim

Comuna Tătăruși asigură acces la drumul european, grație unei investiții recepționate astăzi

Marius Parteni
Încarcă...