NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Vești bune pentru apicultorii din județ! Pot solicita banii de la stat

Crescatorii de albine din judet pot cere ajutorul de minimis pentru apicultura. Schema “Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie-mai 2019 asupra sectorului apicol” a fost aprobata. Apicultorii din judet pot obtine 20 de lei pentru familia de albine.

 

Cererile pentru ajutorul de minimis din apicultura se depun la Directia pentru Agricultura Judeteana (DAJ) Iasi, iar termenul de depunere este 31 octombrie 2019, prelungit dupa ce, initial, în proiectul de act normativ, vechiul termen era de 31 august.

Masura se instituie întrucât familiile de albine nu au putut sa beneficieze de hrana suficienta, din cauza diminuarii timpului pentru cules, precum si a cantitatii mici de polen si nectar.

Astfel, fenomenele hidrometeorologice nefavorabile care s-au manifestat in perioada mentionata au fost comunicate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de catre apicultori, reprezentantii formelor asociative ale acestora si Institutiile Prefectului.

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

E.ON Distribuţie România începe anul 2017 cu un nou nume, Delgaz Grid, şi o nouă identitate vizuală

Redacția

O reţea internaţională de magazine cu produse second hand ajunge şi în Iaşi

Redacția

Facilități la plata datoriilor pentru clienții RAGCL doar până la 31 iulie

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site