NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un bărbat din comuna Lespezi a fost plimbat 36 de ore între spitale! Radiografia unui sistem medical bolnav! Traseul neputinței

 

 

Un barbat din judetul Iasi a avut parte de 36 de ore de cosmar, dupa ce a fost rapus de doua crize de epilepsie si a fost la un pas sa fie rapus si de sistemul medical deficitar din Romania.

Totul s-a intamplat in satul Buda, comuna Lespezi, judetul Iasi, cand barbatul a inceput sa se simta rau. Vazand ca acesta a facut o criza de epilepsie, membrii familiei i-au acordat primele ingrijiri si au solicitat interventia unui echipaj medical. Ceea ce parea o situatie simpla, ce se putea rezolva usor, s-a transformat intr-un adevarat cosmar, atat pentru barbat, cat si pentru membrii familiei.

“Totul a inceput in urma cu doua seri, cand socrului meu i s-a facut rau si a facut o criza de epilepsie. I-am acordat primul ajutor si, intre timp, sotia a sunat pentru a solicita ajutorul unui echipaj medical. Pana a ajuns echipajul medical, au trecut aproximativ 40 de minute, dar acest lucru nu este atat de important. Totul s-a intamplat in localitatea Buda, iar ambulanta a venit din Pascani. Intre timp, barbatul a mai facut o criza, la care a supravietuit. A sosit ambulanta si socrul a fost transportat la Spitalul Pascani, unde a fost stabilizat din punct de vedere al tensiunii, dar nu au putut sa-i faca mai mult. Astfel, s-a decis si s-a apelat Institutul de Psihiatrie «Socola» din Iasi. La Psihiatrie s-a comunicat ca, mai intai, pacientul trebuie sa fie dirijat catre Spitalul de Neurochirurgie din Tatarasi”, povesteste Lucian B., ginerele pacientului.

De aici a inceput cosmarul

De la Spitalul Pascani, barbatul a fost dirijat catre Iasi, unde a fost plimbat, mai mult de 36 de ore, intre trei unitati medicale. Rudele pacientului au ajuns la culmea disperarii, intrucat spitalele la care au fost sustineau ca pacientul nu este de competenta lor. Astfel, barbatul a ajuns pe rand, de mai multe ori, la Institutul de Psihiatrie “Socola”, la Spitalul de Neurochirurgie si la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului “Sf. Spiridon”.

“Am fost cu socrul in Tatarasi, la Urgente. A fost consultat, nu stiu daca a durat mai mult de zece minute consultatia si ne-au comunicat ca acesta este un caz de Psihiatrie. De la Neuro, o ambulanta l-a preluat si l-a dirijat catre Psihiatrie, unde a mai fost consultat o data. S-a observat ca are tensiunea destul de mare si au decis sa-l trimita la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului «Sf. Spiridon». Am ajuns la Unitatea de Primire Urgente, unde pacientul a fost consultat din nou si ni s-a spus ca nu au ce sa-i faca, pentru ca este caz de neurologie si i-au dat revenire, sa faca din nou controlul. Am ajuns a doua oara in Tatarasi, unde am stat mai mult de o ora si ni s-a spus ca trebuie sa mergem din nou la Psihiatrie, a doua oara. Am mers, eram disperati, dupa aproximativ opt ore de cand a fost preluat, si pe el nu-l interna nimeni. Am ajuns la Psihiatrie, unde s-a analizat tot ce s-a intamplat pana atunci. Din nou, ni s-a spus ca pacientul trebuie stabilizat, pentru ca este apatic, in fibrilatie, si trebuie trimis la Neuro. Dar, pentru ca pacientul sa ajunga la Neuro, a fost nevoie sa fie trimis prin Unitatea de Primire Urgente. Am mers din nou in UPU, unde am stat aproximativ trei ore si de acolo a fost dirijat catre Neuro, spre dimineata, in cursul diminetii de miercuri. De la Neuro am fost informati ca dumnealor nu considera ca este un caz de internare si ca pacientul trebuie dus la un sanatoriu”, adauga Lucian B.

S-au temut pentru viata barbatului

Rudele pacientului s-au temut in permanenta pentru viata barbatului, care sufera de mai multe afectiuni de sanatate. Dupa 36 de ore de asteptare, medicii au decis ca barbatul sa fie internat la Neuro. “In urma cu 24 de ore, pacientul vorbea coerent, puteai purta o discutie cu el, iar acum nu poate sa articuleze un cuvant si nu il tin picioarele. Inainte de criza de epilepsie, mergea, isi facea cumparaturile. El are o problema cu alcoolul, dar este sub tratament si incerca sa se lase. Chiar daca acele crize de epilepsie au aparut din cauza alcoolului, totusi au aparut si tin de neurologie. Intr-un final, dupa 36 de ore petrecute intre spitale, am reusit sa-l internam la Neurologie. Am inteles ca pot exista nelamuriri in medicina, dar nu este corect ca un om sa stea atata timp, pe o targa, intre trei spitale. Pacientul poate sa moara din alte cauze, deshidratare,lipsa hranei. Intr-un final, am reusit sa-l internam si, dupa ce va fi externat, va fi dirijat la Psihiatrie, pentru ca initial a avut si dementa, foarte mica. Nu este bine si credem ca trebuie sa fie reevaluat la Psihiatrie”, incheie Lucian B.

 sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Producătorii de medicamente homeopate ar putea fi obligați să scrie pe ambalaje: Acest produs nu are efecte asupra sănătății

Redacția

Peste 280 de cadre medicale din România sunt infectate cu coronavirus

Redacția

Țuica fiartă și calitățile ei terapeutice

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site