RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Se restituie taxa auto în județul Iași

Potrivit unor reprezentanţi din cadrul Direcţiei Generale ale Finanţelor Publice a Judeţului Iaşi, taxa auto a început să fie virată ieşenilor în urmă cu trei zile.

 

  

Până la sfârşitul lunii mai, funcţionarii Fiscului s-au mobilizat pentru completarea documentaţiei restituirii taxei auto pentru 21.000 de persoane, toate din judeţul Iaşi.

Aceştia au plătit una dintre aceste trei taxe: taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

În schimb, ultimii care au achitat timbrul de mediu pentru autovehicule, trebuie să mai aştepte până la sfârşitul lunii iunie, fiind vorba despre aproximativ 2.300 de ieşeni. În total, 40.445 au cerut anul trecut, în vară, restituirea taxei auto.

O parte din bani s-au dus către 19.000 de ieşeni, apoi, cu mult înainte de sfârşitul anului 2018, banii s-au terminat.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, suma totală de bani restituită ieşenilor în cele câteva luni a fost de 32,5 milioane de lei, iar suma cea mai mare a fost de 26.232 lei (se primeşte şi dobândă). În ultimii zece ani, unul din zece ieşeni a plătit această taxă.

continuare pe www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Un fermier ieşean care administrează 800 de hectare: „vine marfă din Ucraina cu preţ mult mai mic şi cu calitate execrabilă”

Redacția

Petre Daea: Indiferent dacă e sau nu pesta porcină, exportul se face

Redacția

Românii şi-au cheltuit economiile în vacanţă

Redacția
Încarcă...