NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Veste extraordinară pentru tinerii căsătoriți

După ce Coaliția pentru Familie a propus public un pachet de 50 de măsuri de sprijinire a familiilor din România, un partid a anunțat că susține această inițiativă și că o va include în programul său de guvernare.

 

Programul de sprijinire a familiei adoptat de partidul respectiv cuprinde înființarea unor instituții speciale pentru sprijinirea familiei, ca de exemplu Secretariatul de Stat pentru Familii în cadrul Ministerului Muncii, ”care va colabora cu instituții specializate de stat, cultele religioase, asociațiile de familii, alte organizații non-profit, mass-media, pentru a sprijini și ocroti familia”. De asemenea, se propune crearea unui Institut de studii pentru Familie / Institut pentru Familii și a unei Comisii permanente pentru Problemele Familiei, în Parlamentul României.

  

Un program Prima Chirie pentru familiile tinere, construirea de locuințe pentru tineri, sume suplimentare începând de la al doilea copil, reducerea TVA pentru produsele destinate copiilor sunt alte exemple de măsuri directe propuse în acest sens.

Advertisements

”Este o măsură prin care dorim să-i ajutăm pe tineri să aibă o viață decentă. Cum majoritatea nu au bani să își cumpere o locuință după căsătorie, sunt nevoiți să stea cu părinții. Or, în acest fel nu se dezvoltă normal o tânără familie. Tinerele familii sunt reticente în a face copii întrucât, majoritatea spun că nu o casă a lor, deci nu au unde își crește pruncii. Tocmai de aceea statul trebuie să-i ajute să își poată cumpăra o locuință. Dacă, pentru o perioadă de 5 ani să zicem, ar fi scutiți de plata chiriei sau ar plăti o sumă modică, atunci vor avea timp să strângă bani și vor putea da avansul la o bancă pentru a lua un credit imobiliar. Propunem de exemplu construirea din fondurile administrațiilor locale a unor locuințe pentru a le închiria tinerelor familii pe o perioadă de maxim 10 ani cu posibilitatea cumpărării acestora de către chiriași, ceea ce ar evita îndatorarea la bancă”, a declarat pentru libertatea.ro purtătorul de cuvânt al Forței Naționale, Clement Sava.

Advertisements

Sursa: oradeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Bebeluș din Moțca transportat cu elicopterul la Iași după ce s-a înecat cu lapte matern

Redacția

Protopopiatul Pașcani a pregătit anafura și lumânările pentru a le oferi enoriașilor

Oana Cordoneanu

Moş Nicolae la Centrul de Zi „Sf. Francisc” din Hălăuceşti

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site