NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Veste bună pentru bolnavii cronici: 21 de molecule noi pe lista de compensare

Ministerul Sănătăţii a anunţat introducerea a încă 21 de molecule noi pentru tratamentul pacienţilor cronici cu afecţiuni grave, cum ar fi boala Crohn, colita ulcerativă, limfom Hodkin avansat şi folicular, leucemie, hemofilie, neoplasm pulmonar, mielom multiplu, artrită reumatoidă sau artrită psoriazică. 

 

  

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a solicitat în mai multe rânduri luarea unor măsuri pentru introducerea acestor medicamente în compensare. Momentan, acest lucru este în stadiu de proiect. „Suntem bucuroşi că în sfârşit a apărut acest proiect de Hotărâre de Guvern de includere a unor tratamente noi, însă sperăm ca aceste tratamente să ajungă cu adevărat la pacienţi având în vedere că şi în alte cazuri realizarea protocoalelor de tratament a durat foarte mult. Aceşti pacienţi au aşteptat deja foarte mult şi nu mai au timp. Ei au nevoie de tratament cât de repede“, a declarat Radu Gănescu, preşedintele COPAC.

Advertisements

De asemenea, reprezentanţii COPAC au mai precizat că speră ca proiectul de Hotărâre de Guvern să fie aprobat cât mai curând şi să fie realizate şi protocoalele de tratament, astfel încât tratamentele să ajungă efectiv la pacienţi, multe dintre tratamente aşteptând aprobarea din primele luni ale anului 2018. 

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Numărul ieşenilor care şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19 a urcat la 350

Redacția

Suceava are cele mai multe cazuri de coronavirus din România. Ce s-a întâmplat aici

Redacția

Oficial. Secție de chirurgie plastică microchirurgie reconstructivă la Spitalul de Copii Sf. Maria

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site